Nyheter

Happy Hundtrim, hundens frisör i Skillingaryd

Nyheter På Mor Annas väg hittar man salongen dit man kan lämna sin hund för att den ska bli fin och friserad. Här finns också lite rengöringsprodukter och hundleksaker att köpa.

Sara med sin hund Neva som fick en kamning av matte.

Berätta, vem är du?
– Sara Ekenstierna Jara heter jag och bor här i Skillingaryd. Jag har jobbat under många år i skolans värld tidigare som lärare, fritidspedagog och administratör men för några år sedan följde jag en dröm, att få jobba med djur och starta eget hemma. Här kan jag styra min tid och finnas hemma när barnen kommer från skolan. Jag har hållit på i cirka ett år men under detta året har jag gått utbildning och blev klar med den i januari.

Vilken utbildning har du gått?
– Man läser till hundfrisör och jag har läst på distans i Växjö, en skola som heter Zvanza. Jag åkte dit och visade vad jag kunde under flera tillfällen, friserade hundar hemma och hade praktik emellanåt. 

Vilka typer av behandlingar gör du på hundar?
– Jag badar, klipper, gör fällbehandlingar, trimning och kloklippning.

Tar du emot alla typer av hundar?
– Ja, det gör jag. Alla storlekar och alla raser.  Jag arbetar utifrån varje hunds (och ägares) humör och behov. Visar hunden tecken på oro eller stress, tar vi en paus och hunden får komma ner på golvet en stund. Det ska kännas tryggt att lämna hunden här. Jag arbetar utan tidspress för att undvika stress. Ibland kan flera, korta besök i täta intervaller vara mer värdefulla för hundens mående än ett långt besök.

Vad är det bästa med att vara hundfrisör?
– Det är kärleken från hundarna helt klart, men också att få vara lite kreativ. Nackdelen är väl att det blir väldigt mycket hår som fastnar överallt. 

Vad är din förhoppning framåt med verksamheten?
– Kanske att den kan växa i framtiden, att jag kan vidareutbilda mig inom friskvård, massage och tandvård. Det hade varit roligt.

  [1/12]

  [2/12]

  [3/12]

  [4/12]

  [5/12]

  [6/12]

  [7/12]

  [8/12]

  [9/12]

  [10/12]

  [11/12]

  [12/12]

Taggar

Dela


1 reaktion på Happy Hundtrim, hundens frisör i Skillingaryd

Heja Sara!

Sara är väldigt duktig. Kan varmt rekommendera henne. Bra hand om hundarna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *