Nyheter

Heads Up – ”Inte bara en produkt”

Nyheter Efter tio år i en hyreslokal i Jönköping var det äntligen dags att bygga ett eget lager – nu är de inflyttade i nybygget strax utanför Skillingaryd.

Alexander Svenningson och Markus Ahlgren

Ni känner redan till historien om de två killarna som köpte grossistföretag inom frisörartiklar, skapade ett eget varumärke Beard Monkey och därefter skapade ett till Ellwo Professional.

Ni har säkert också hört att de efter tio år i Jönköping har vuxit ur sin lokal och är nu på väg tillbaka till Skillingaryd. Låt mig då berätta för er att de nu är på plats i det nybyggda lagret.

– Vi fick tillgång till lokalen i början av juli och därefter gick det snabbt, två veckor tog det innan allt var igång igen, säger Alexander Svenningson.

Det är högt i tak och stora fönster. Lokalen är utrustad med konferensrum, kontor, kök och såklart ett stort fräsch lager. Den moderna inredningen hintar om att det här är människor som kan sin sak och sin tid. De vet vad folk vill ha och strävar sedan efter så hög standard som möjligt.

– 2013 var väl året man började höra om skäggvård och 2015 lanserade vi Beard Monkey. Från början handlade det mer om att få ut ett varumärke men när vi såg att det fanns ett intresse så gick det snabbt över till att skapa något med kvalitet, säger Markus Ahlgren.

– Vi vill att det ska vara ett märke man fastnar för inte bara en produkt. Vi har ett stort utbud så det finns något för alla och tanken är att när man väl hittat en favorit så kommer man inte leta vidare sen, säger Alexander Svenningson.

Det är professionella märken som är framtagna, alltså inget du hittar i en vanlig matbutik. Innan så hade de tre egna butiker utspridda i Sverige men nu efter pandemin så har de fokuserat på näthandel samtidigt som frisörsalonger och barberare köper in deras märke och säljer i sina butiker. 

– Det är så folk handlar nuförtiden och det är så vi kommer att ta oss ut i Europa också. Vi vill utomlands och vi vill expandera, speciellt nu när vi har plats för det, menar Markus Ahlgren.

Att flytta tillbaka lager och kontoret till Skillingaryd kändes som ett självklart val för Markus och Alexander. Lika självklart som att alltid använda sina egna produkter. Lokalen är dock långt ifrån klar men nu behövs det inte stressas mer för allt rullar på som vanligt och att flytta tillbaka till lilla Skillingaryd var bara ett steg närmre den stora och lockande utlandsmarknaden.

 

Text: Linn Törnberg

  [1/6]

  [2/6]

  [3/6]

  [4/6]

  [5/6]

  [6/6]

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *