Nyheter

Henry arrangerar sommarkonferens i Klevshult

Nyheter Till helgen kommer det bli stor sommarkonferens i Pingstkyrkans lokaler i Klevshult med ”Tillsammans för väckelse och mission”. Vi har träffat verksamhetsledaren Henry Holmberg som berättar att konferensen är ”Folkfest av friare form”

Henry Holmberg berättar vad som händer i Pingstkyrkan i Klevshult i helgen

I många år har missionen anordnat möten och konferenser av olika slag. Ibland helt i egen regi men också ofta i samarbete med redan befintliga församlingar. En sommarkonferens i den här volymen arrangeras varje år. Planen var i Närke från början med de önskade flytta datum som inte riktigt passade konferensen. Därför blickade Henry Holmberg, pastor från Vaggeryd, söderut och såg Pingstkyrkan i Klevshult som en perfekt plats för konferens. 

– Vi bestämde då i vintras att vi ska arrangera vår sommarkonferens här i Klevshult och Pingstkyrkan var vänliga att ta emot oss. Här finns närheten till hotell och restaurang. Vi startar på fredag kväll och konferensen genomförs fram till söndag eftermiddag. Pingstkyrkan kommer att bli fullsatt och jag hoppas att ortsbor också besöker oss. 

– Vi har många dragplåster, Sten-Ove Glennemo är LP-personlighet som jobbat 40 år som pastor. Donald Bergagård är ett känt namn bland de äldre, han är still going strong, är evangelisten som grundade Maranatarörelsen på 60-talet. Jag kommer att predika om upprättelse med betoning på kristna tron. Vi kommer att ha mycket sång och musik i helgen med bland annat Ing-Marie och Olle Måledal som är duktiga sångare, ”Svensatöserna” är de mogna töser som sjunger jättebra i stämmor samt Free Church från Linköping kommer och besöker oss också. 

– Syftet med konferensen är att väcka intresse och för att berätta om missionens arbete för barnen i bland annat Tanzania och Bolivia. 

– Det är en folkfest av friare form kan man enkelt beskriva det. Vi är tacksamma och glada över att vi får vara i Pingstkyrkan, berättar Henry när vi träffas utanför Pingstkyrkan i Klevshult.

Henry Holmberg är kampanjtalare och pastorn som rest mycket i andra länder. Sedan 1983 fungerar han som verksamhetsledare för ”Tillsammans för väckelse och mission” som har väckelse och mission från norr till söder i Skandinavien.
Henry, som har bott i Vaggeryd sedan 1979, kommer också lansera sin nya bok under helgen ”Det nya förbundet i Jesu blod”. 

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *