Nyheter

Hinner de få Järnvägsgatan klar nästa vecka?

Hinner de få Järnvägsgatan klar nästa vecka?

Nyheter Norra delen av affärsstråket Järnvägsgatan i Vaggeryd är sedan en dryg månad förvandlad till byggarbetsplats: I fler veckor har vaggerydsborna tvingats kryssa fram mellan olika avspärrningar för att komma in till bank, Coop, apotek, järnhandel och frisör.

Nu är frågan om man hinner avsluta de arbeten som ska göras i höst innan julskyltningen om tio dagar. Om inte vintern kommer.

Dagsläget är detta:
Samtidigt som en mindre grävskopa bryter upp den gamla stenläggningen utanför Swedbank för att kunna laga en skadad kabel lägger personal från företaget Stenteknik i Karlstad gatsten i olika dimensioner och mönster utefter gatans vänstra sida.
Fogsand läggs ut för att fylla skarvarna mellan stenarna på gatans ena sida kring Tobias Engberg som ligger på knä och placerar kvadratformade gatstenar kring vad som ska bli lyktstolpar. En syssla som inte förefaller direkt angenäm, vare sig det är fem grader kallt som igår eller regnet driver genom luften som idag.

På gatans motsatta sida återstår massor av arbete eftersom arbetet med att lägga sten ännu inte har kommit igång. Först måste marken förberedas och gammal stenläggning forslas bort innan stenarna kan komma på plats.
Enligt den ursprungliga planen skulle arbetena vara avslutade i månadsskiftet november-december. Frågan är om Tobias Engberg och hans arbetskamrater hinner bli klara lagom till julmarknaden söndagen den 6 december. Sannolikt hänger det på vädret.
– Alla delar i projektet kommer under alla omständigheter inte att vara genomförda tills dess, säger Hans Göransson gatuchef på Vaggeryds kommun.
– Bänkar, cykelställ och träd med mera kommer att placeras ut senare , men förberedelserna för detta gör vi nu.
I gatans mitt kommer ett enkelriktat körfält att finnas kvar, kompletterat med ett antal parkeringsplatser på gatans västra sida.

Enligt Hans Göransson kommer det inte att skapas några markerade parkeringsrutor. Maximalt kommer man att få plats med cirka 15 personbilar på gatans västra sida. Sannolikt kommer också tidsgränsen för parkeringarna att kortas ned från två timmar till 30 minuter.

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *