Nyheter

Hjalmar vann årliga fisketävlingen – fångade brax på 1,5 kilo

Nyheter Vaggerydortens Fiskevårdsområde årliga fisketävling gick åter igen av stapeln i helgen, 11:e i ordningen. Tävlingen riktar sig främst till barn, men bjuder samtidigt in dem som bara vill komma och få en sig korv och en trevlig pratstund. 

Totalt 60 kom till Åhult i helgen

Platsen var som vanligt Åhult intill sjön Fängen i kommunens nordöstra del.

Likt förra året så blev det åter igen rekord i antal deltagare deltog i själva fiskandet, hela 29 stycken. Allt från 3 års ålder till de som närmar sig 18 strecket, fantastiskt roligt. Totalt sett var det ca 60 personer på plats.

Tävlingen fungerade så att man först fick anmäla sig och vid 16.00 gick starten för att sedan efter en timme redovisa fångsten. Fiskemetoden som var populärast var mete med mask, både fiske från land och båt var tillåtet.

Priser går till den som fångat störst fisk, men även till den som fångat flest.

Prisutdelningen fungerar så att man i turordning får välja pris från prisbordet. Priserna i år bestod mestadels av bidrag från företag hos styrelsemedlemmarna, allt från termos till ryggsäck.

Resultat:
1:a pris gick till Hjalmar Tedman, Bankeryd som lyckades kroka en brax på hela 1,5 kilo.
2:pris med 5 stycken fiskar var gick till Alice Ejdehag, Skjutebo, Agnes Andersson, Fängen och Åke Grant, Skjutebo.
3:e pris med 4 fiskar gick till Haylie Andersson, Flahult som även var tävlingens yngsta deltagare.

I samband med årets tävling så tog även styrelsen med styrelseordförande Fredrik Gustafsson i spetsen tillfället i akt att tacka av avgående uppdragstagare i föreningen. Gunnar Johansson lämnar som sammankallande för valberedningen, Per-Anders Andersson och Barbro Andersson lämnar revisorsuppdraget. De avtackades för lång och trogen tjänst med blommor och applåder.

Text och bild: Vaggerydortens Fiskevårdsområde

Fisketävling lockade rekordmånga

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *