Nyheter

Hjortsjön runt samlade färre än väntat

Nyheter Deltagarantalet i den tredje upplagan av Hjortsjön runt blev inte riktigt vad arrangörerna IOGT/NTO i Vaggeryd hade hoppats på.

Trots att vädret på förmiddagen var riktigt bra för friluftsaktiviteter var det inte fler än 65 personer som kom till start.
Det var bara två tredjedelar av deltagarantalet vid fjolårets Hjortsjön runt och långt mindre än de 150 som ställde upp premiäråret 2017. Varför det har blivit så hade arrangören inget svar på. Men det tycks vara svårt att nå ut med information om arrangemanget i skuggan av andra arrangemang som Riksettanrallyt som även detta år kolliderade med Hjortsjön runt.
Om fortsättning följer för 2020 återstår att se.
Bäcklyckan fungerade som start och mål för de tre aktiviteter som erbjöds. Där serverades också varm korv och kaffe efter målgången under synnerligen god gemenskap.
Det var ungefär lika många som valde att vandra runt Hjortsjön som valde cykelalternativet i form av en 16 kilometer lång cykelrunda upp mot Byarums-hållet med vändpunkten förlagd till ”vätskekontrollen” vid Backstugan nordväst om Byarums kyrka. Den pietetsfullt renoverade Backstugan var en mycket positiv upplevelse för cyklisterna.
Dock tycks vägvisningen ha försvårats för cyklisterna på en delsträcka norr om travbanan av nyuppsatta skyltar inför en kommande tävling i körning.
Tre deltagare hade samtliga 13 rätt. Det var Christina Sundkvist samt Inger och Lars-Evert Eskilsson vilka vandrade Hjortsjön runt.

Birgitta Ohlsson (och skymda Monica Johansson) ansvarade för startkorten.  [1/5]

Ingemar Johannesson, t..h. ansvarade för frågorna och för vätskekontrollen vid Backstugan. Här med Ann Sönnichsen och Hasse Pettersson.  [2/5]

Fredrik och Emma Bossius med barnen Wilma och Moa funderar på tionde frågan: Vem skrev gamle Svarten?  [3/5]

Elma Wikström och Elsa Gustafsson cyklade hela 16 km.  [4/5]

Erland och Christina Sundkvist är trogna vandrare runt Hjortsjön.  [5/5]

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *