Nyheter

Hjortsjöskolan: ”Ni respekterar inte fullmäktiges grundbeslut”

Nyheter Under måndagskvällens kommunfullmäktige fanns investeringen inför den kommande nya Hjortsjöskolan i Vaggeryd med. Från tidigare 100 miljoner till 170 miljoner. – Vi i fullmäktige har inte beställt uppdraget, menar oppositionen.

Arkivbild

Utifrån nuvarande och ökande elevunderlag i Vaggeryds tätort har budgetberedningen inkommit med ett förslag om att ändra investeringsbudgeten för objektet Hjortsjöskolans mellanstadium mot bakgrund att den ska ge förutsättningar för en sexparallellig skola. De senaste tio åren har grundskoleelever i årskurs F–9 ökat med 34 procent i Vaggeryds tätort. Investeringsbudgeten föreslås ändras från 100 miljoner kronor till 170 miljoner kronor.

I kommunstyrelsen tog inte Centerpartiet ställning till just denna skolbyggnation och sammanträdet ajournerades sig för överläggningar i partigrupperna. När investeringsökningen fanns med i kommunfullmäktige var Ulf Abrahamsson (C) först i talarstolen: 

– Vi har ett tidigare fullmäktigebeslut och sedan kommer tjänstekollektivet och begär mer, men vi har inte fått ta del av hur skolan ska se ut. Du förstår vad jag menar, Gert. 

Marijo Corkovic (S):
– Du behövde inte vänta länge innan du får debatt. Först är du med Ulf, sedan är du inte med. Synd att Lorentzon inte är med i kväll. Han har förklarat flera gånger för nämnden gällande Hjortsjöskolan sexparallellig nya skola. Bygger vi inte egen 2027 blir det tajt, vi har inte plats för våra elever. 

Ulf Abrahamsson (C);
– Det blir för många barn på Hjortsjöskolan om den blir en sexparallellig. Vi har fått ett annat uppdrag här i kommunfullmäktige, det nya har vi inte beställt. Jag har inget emot summan, men det blir fel om man inte respekterar fullmäktiges grundbeslut. 

Marijo Corkovic (S):
– I åtta år har vi varit defensiva. 

Kenth Williamsson (S):
– Vi har brist på riktiga permanenta lokaler. Därför är det viktigt att vi i fullmäktige tar ställning och det är viktigt. Det handlar om att vi vill ge barnen bra lokaler. Därför yrkar vi bifall till förslaget. 

Kommunfullmäktige gick till beslut och det blev som förväntat. Investeringsbudgeten för den nya skolan i Vaggeryd går från 100 miljoner kronor till 170 miljoner kronor. 

Taggar

Dela


2 reaktioner på Hjortsjöskolan: ”Ni respekterar inte fullmäktiges grundbeslut”

Beställ lite mer paviljonger så löser det sig, ni kanske får mängd rabatt. Efter ha köpt så många innan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *