Nyheter

Hög häck klipptes innan föreläggande

Nyheter Ett mejl inkom i september månad från tekniska kontoret till miljö- och byggnämnden gällande en hög häck och fastighetsägaren hade inte hörsammat tekniskas uppmaning.

Bild på annan häck i en annan gatukorsning

Två gånger under förra året uppmanades fastighetsägaren att klippa ner häcken för att minimera risken för skymd sikt samt olägenheter för trafiken. Miljö- och byggförvaltningen, som har rätt att förelägga, besökte fastigheten tidigt i april och fann då att häcken inte var nedklippt. Förvaltningen noterade att det är svårt att notera trafik som kommer norrifrån på Jönköpingsvägen i korsningen och ansågs då att det skulle uppstå en betydande olägenhet för trafiken. 

Då hamnade den på miljö- och byggnämndens bord. 

Magnus Dauhn (S) ordförande i miljö- och byggnämnden:
– Normalt är det sådana här ärenden tekniska kontorets ansvar. Men de kan bara uppmana. När det inte hörsammas vänder de sig till oss och från vår nämnd kan vi förelägga, det kan inte tekniska. När vi fick ärendet på bordet var häcken redan nedklippt och åtgärdad. 

Vaggeryds kommuns rekommendation är att häckar inte får vara högre än 70 centimeter inom tio meter åt vardera håll i en korsning.

Taggar

Dela


2 reaktioner på Hög häck klipptes innan föreläggande

Vad bra då kanske man kan trolla fram trottoaren också, så att alla barn som gå till och från skola och idrottsanläggningar där slipper tvingas ut på vägen. Likaså alla med hund. Det är tung trafik med lastbilar dagligen i området. Och när ni redan är i gång så kan ni bara fortsätta i samma kvarter någon tvärgata ner åt norr. Lika trafikerat där med barn och inte den minsta sikt i korsningen och då menar jag det. Har varit så i alla år jag kan minnas i den korsningen när jag besökt kyrkogården. Likaså häcken vid utfarten vid macken när man tankat. Man behöver sätta ut halva fronten på bilen för att se, och detta är bara några av alla farliga platser i hela kommunen.

Skickade in ett medborgarförslag för två år sedan. Det var med adresser och bilder.Vid ett möte lovade de att åtgärda detta. Ännu har inget hänt. Finns inget tjänstemannaansvar så det händr inget om de ignorerar det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *