Nyheter

Hunden kan bli fin i Vaggeryd

Nyheter Sedan ett par år tillbaka finns Evgeenias hundsalong Fyra tassar i Vaggeryd dit man kan lämna sin hund om den behöver friseras eller om klorna börjar bli för långa.

Evgeniia Kleinas med en av sina hundar.

Varför ville du bli hundfrisör?
– Jag ville jobba med hundar, först ville jag bli veterinär men sedan bestämde jag mig för att hjälpa hundar på annat sätt. Jag ville klippa hundar när jag bodde i Ryssland men utan utbildning gick det inte och därför lämnade jag den idé på några år tills jag flyttade till Sverige. När jag hade flyttat hit till Sverige och klarat språkkursen så bestämde jag mig för att fortsätta med hundklippning och fortsätta med fler utbildningar. Det är viktigt både med utbildning och erfarenhet men också kärlek till hundar. Man behöver mycket praktik och det är viktigt med psykologi och att veta hur hundar beter sig.

Vilka typer av hundar kommer hit?
– Alla raser kommer hit. Men mest de som behöver klippning, inte så många som behöver trimmas. Nu har jag även gått utbildningen i att trimma hundar vilket behöver att man drar bort hår från den gamla pälsen som man kan göra på många strävhåriga raser.

Gillar alla hundar att bli klippta?
– Större hundar är oftast lugnare, men de tar längre tid. Det handlar mycket om psykologi och läsa av hunden så att den känner sig trygg. De svåraste hundarna är de som inte vill stå stilla, skrattar Evgeenia.

Vad är det roligaste med ditt jobb?
Det är att se skillnaden från när de kommer tills de är färdigfixade och får gå hem.

Hur länge har du jobbat med det här?
– Nu har jag haft min salong här i Vaggeryd i två år. Innan dess bodde vi i Tenhult och där jobbade jag i ungefär ett år. Flera av mina kunder från Tenhult kommer till mig i Vaggeryd nu.

Hur ser din verksamhet ut om fem år?
– Jag tänker inte så mycket på det för jag vill fokusera på det som händer just nu. Jag är glad att jag har fått mer erfarenhet och att utbildningarna som jag har gått har gett mig mycket stöd, kraft och självförtroende. Jag har en idé om att jag kan erbjuda hundägare utbildning så att man själv kan klippa sin hund. Men det är bara en dröm just nu.

I klippartagen på hundsalongen Fyra tassar.  [1/10]

Den lilla Yorkshireterriern gillar att bli ompysslad.  [2/10]

Det var rätt skönt det här.  [3/10]

Uffe var rätt långhårig innan han var hos frisören....  [4/10]

... så här fin blev han efteråt.  [5/10]

Bild från utbildning.  [6/10]

Bild från utbildning.  [7/10]

Bild från utbildning.  [8/10]

Bild från utbildning.  [9/10]

Bild från utbildning.  [10/10]

Taggar

Dela


3 reaktioner på Hunden kan bli fin i Vaggeryd

Skulle gärna lämna in vår hund för klippning, men jag kan inte hitta något telefonnummer eller annan kontaktinformation. Är det någon som kan hjälpa mig?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *