Nyheter

Husqvarna bygger logistikanläggning

Nyheter För en månad sedan berättade vi om att Infrahubs köpt 45 000 kvadratmeter mark, med option på ytterligare 35 000 kvadratmeter, på Stigamo. Nu har bygglovsansökan inkommit till kommunen.

I dagarna inkom bygglovsansökan på den stora tomten, även kallad tomt nummer 4,  som Infrahubs köpte för en månad sedan. Nu står det klart att Husqvarna planerar ny logistikanläggning med skyltläge mot europavägen.

Byggnaden som kommer att göras i två plan mäter 40 300 kvadratmeter och önskat startdatum för byggnationen är 1 juni.

Här finns artikeln om Infrahubs förvärv

Fotnot: Husqvarna producerar i dag trädgårdsmaskiner och redskap på park och skog. Huvudkontoret ligger i Huskvarna där det startades som gevärsfaktori 1689. Under 1800-talet fick företaget namnet Husqvarna Vapenfabriks AB och har genom åren tillverkat motorcyklar, mopeder, cyklar, utombordsmotorer, gjutjärnsspisar, symaskiner, vitvaror och motorsågar. Electrolux ägde Husqvarna mellan 1978 och 2006, då Husqvarna återigen blev ett eget bolag.

Husqvarnakoncernen finns i 43 länder. Bolagets största tillverkningsenheter ligger i Huskvarna, Ulm Tyskland, Orangeburg och Nashville i USA, Shanghai i Kina samt Kawagoe i Japan.

Husqvarna bygger logistikanläggning på Stigamo, foto från bygglovsansökan

Taggar

Dela


3 reaktioner på Husqvarna bygger logistikanläggning

Mycket bra initiativ. Jag dagspendlar mellan Skillingaryd och Husqvarna-abriken, så det lär säkert bli någon uppgift som rör denna logistiksatsning inom tjänsten 🙂

Så bra att kommunen äntligen lyckats få ruljans på Stigamo. Hoppas fler hänger på så att kostnaden om 180 miljoner som Stigamo kostat kommunen, kan hämtas tillbaka👍!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *