Nyheter

Infrahubs köper mark för 24 miljoner

Nyheter Vaggeryds kommun har sålt 76 000 kvadratmeter mark till Infrahubs Fastighet, med en option på ytterligare 53 000 kvadratmeter angränsande mark på logistikområdet södra Stigamo – en del av Logpoint South Sweden.

I första fasen kommer Infrahubs att utveckla en fastighet om 45 000 kvadratmeter där en hyresgäst tecknat hyreskontrakt från och med 2022-09-01 till 2032-11-30. Infrahubs markförvärv omfattar också en option på ytterligare 35 000 kvadratmeter logistikfastighet på ett 53 000 kvadratmeter angränsande markområde samt även en reservering på ytterligare 113 000 kvadratmeter mark.

– Vi på Infrahubs är väldigt glada över markförvärvet och utvecklingen av ytterligare en ny modern logistikanläggning. Vi har haft en mycket god dialog med Vaggeryds kommun längs vägen och ser framemot fortsatt samarbete med dem och den framtida hyresgästen, säger Andreas Ekberg, grundare och operativ chef på Infrahubs.

Infrahubs äger, formger, bygger och förvaltar logistikanläggningar för handel och distribution. Infrahubs ägs till hälften av Catella, ett företag som är verksamt inom 13 länder inom fastighetsinvesteringar och fondförvaltning.

 –Den här affären är en viktig markör för Catellas nya strategi med fokus mot fastighetsinvesteringar inom affärsområdet Principal Investments. Markförvärvet i Vaggeryd och det tillhörande hyresavtalet innebär att Catella, i det här fallet genom Infrahubs, möter marknadens behov av attraktiva logistikfastigheter med höga krav på läge och moderna kvalitetslösningar. Vi ser fortsatt stora möjligheter för framtida produkter med god avkastning inom logistiksegmentet, säger Christoffer Abramson, tillträdande vd på Catella.

– Vaggeryds kommun välkomnar Infrahubs till södra Stigamo och vi ser fram emot etableringen, säger Johan Thorsell, näringslivschef på Vaggeryds kommun.

Fotnot: Kommunfullmäktige har beslutat om ett kvadratmeterpris på 315 kronor per kvadratmeter. Försäljningen av marken på 76 000 kvadratmeter landar således på 23,9 miljoner kronor. Optionen stärker ytterligare kommunens kassa med nästan 16,7 miljoner kronor.

Foto: Vaggeryds kommun

Taggar

Dela


9 reaktioner på Infrahubs köper mark för 24 miljoner

Var är alla andra negativa kommuninvånare? Det kan ju inte vara positivt att vi säljer? Då har vi ju mindre kvar…
Skämt åsido! Bra jobbat Gert!
Nu kommer det mer likt en ketchupflaska, tror jag.
Det hade varit kul att veta vem som är slutkunden, hur många arbetstillfällen som skapas? Vi får vänta lite till innan vi vet.
Jag tror vi ska öka på beredskapen för nya bostadsområden. Framför allt i riktningarna Hook och Bratteborg.
Om inte andra förstår det positiva i detta, vilka konsekvenser det får för kommunen, vill jag påstå att detta är extremt positivt för vilken kommun som helst. Nya arbetstillfällen minskar bidrag, ökar skatteinkomster, samt bidrar till en expanderande kommun. Fundera över vad motsatsen innebär.

Hook och Bratteborg?
Klevshult och Åker.
Visserliggen lite längre till Stigamo men närmre till Skillingaryd.
Skillingaryd exploderar snart om inte fler boende ges

Det är knappt sju procent av den säljbara marken. Dessutom finns det 600 000 kadratmeter som inte är säljbart. Kostnaden för logpoint överstiger säkert en 1/4 miljard kronor.

Dagens datum 1 april. Måtte detta inte vara ett aprilskämt. I så fall inte uppskattat.
Mats Elmgren
Redaktionen svarar: Det är inget aprilskämt

Grattis
Nu börjar det röra på sig trots alla ”belackare” som inte trodde på detta projekt.
Bara positivt för Vaggeryd!

Ungefär 10 fotbollsplaner stort.
Om jag räknat och förstått rätt.
Mycket trevlig nyhet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *