Imorgon startar elevernas försäljning
Nyheter Idag har eleverna i klass 3AB på Fågelforsskolan fått en lektion i hur, varför och var man kan sälja sina majblommor. Imorgon börjar nämligen årets försäljning.
Anette Blomén, lärare för klassen, berättade idag för eleverna i årskurs 3AB historian bakom majblomman och varför man säljer. 1907 grundade Beda Hallberg första maj blomman, som till för några år sedan blev enbart majblomman. Beda tillverkade första blomman själv för att samla in pengar till barn som har det svårt och det blev minst sagt succé. Idag är majblomman Sveriges största barnhjälporganisation. I år kan majblomman likna en humla, den är gul, svart och guldfärgad.
– Det är barnen som bestämmer färgen och det kommit in 17 000 förslag på hur den ska se ut i år, berättar Anette för sina elever och att man som elev kan skicka in önskemål om nästa års färgsättning. Gustav, i klassen, räcker upp handen och menar på att det är en liten chans att vinna om det är så många barn som skickar in.
– Varför var de första majblommorna så fina, undrar en av eleverna och Anette svarar att förr tillverkades blommorna för hand, det görs inte idag.
Imorgon vid lunchtid startar försäljningen runt om i Sverige och vi undrar hur eleverna i årskurs 3AB på Fågelforsskolan i Skillingaryd ska sälja sina majblommor?
– Man ska berätta om barnen som behöver lite extra hjälp, då tror jag att man säljer majblomman, säger Elsa.
– Jag ska sälja på ett snällt sätt, så att alla vill köpa av mig, menar Julius.
– Jag ska cykla hem till mormor först och sen ska jag och min kompis sälja majblomman tillsammans, säger en av eleverna i skolbänken.
– På söndag ska jag till kyrkan och titta på min kusin. Jag tror jag tar med mig väskan och sälja blommorna utanför kyrkan, är Carls tips.
– Jag ska sälja till både dom jag känner och inte känner och jag ska försöka fråga snällt och trevligt, säger Ilona.
– Jag ska sälja när jag kan, kanske inte hinner på dagen utan får sälja på kvällen istället, avslutar Neo.