Nyheter

Ina öppnade unik butik

Nyheter I oktober 2020 träffade vi Ina Carlberg på Jönköpingsvägen i Vaggeryd. Då hade hon precis startat sitt friskvårdsföretag. Nu har hon bytt lokal, utökat verksamheten till butik och är en av få i länet som säljer kristaller.

Ina Carlberg öppnade butik. Till höger i butiken finns massagebänk avskärmat vid kontoret  [1/4]

Kristaller, doftljus och eteriska oljor  [2/4]

Ina Carlberg, entreprenör i Vaggeryd.  [3/4]

Kristaller hos Ina av olika slag  [4/4]

Bara efter några månader i den tidigare, mindre lokalen, på Jönköpingsvägen i Vaggeryd flyttade Ina några meter söderut. 

– Jag hann egentligen bara ha invigning i den tidigare lokalen, säger Ina och skrattar när hon berättar att Christer, som äger fastigheten, tyckte hon skulle flytta sin verksamhet. Så blev det, ett nästan dubbelt så stort rum i kontorshotellet.

När man stiger in hos Inas massage och hälsar doftar ljuvligt gott. Vad har hänt sedan sist undrar vi?

– Jag har öppnat en butik och en webbshop som är en kombination med min massage. Nu fick butiken plats när jag fick hyra ett större rum. Från inga fönster till tre stycken så rummet blir väldigt ljust och fint, börjar Ina berättar nöjt. 

Doftljus, kristaller, massagebänken, te, muggar från Lottas keramik, presentförpackningar, eteriska oljor, massageverktyg, vattenflaskor med kristaller i, smycken i silver och kristall… 

Vad är kristaller för något?

– Stenarna kommer från naturen. Man använder kristaller på olika sätt. En del använder det utefter deras energier och betydelse. Jag tycker att de är fina att titta på, man har kristaller som inredningsdetalj. Eller i fickan, säger Ina och visar ametistkristallen. 

– Den här kristallen står för lugn, avslappning och harmoni. Har man den i fickan blir man påmind. Man kanske är stressad på jobbet. Den kan vara som en trygghet om man känner sig lite ensam, berättar Ina och fortsätter: 

– Kristaller har funnits i tusentals år och det har blivit ett stort intresse kring dessa stenar. När jag skulle öppna butiken så öppnade jag den inte bara för att det är en innegrej med kristaller. Det här har funnits med mig sedan jag var liten och gick på marknader. Att ha kristaller i min butik går hand i hand med friskvård och att ta hand om sig själv, så det var ett självklart val. Kristaller har tidigare uppfattats som lite ”flummigt”, men i dag är det helt annat. Influensers använder dem och jobbar med dem, de har fått ett större fokus i dag, berättar Ina. 

Bland kristallerna är agaterna estetiskt fina, citrinen har en positiv påverkan eller den gula kristallen som är peppande. 

– Kristaller är fina i heminredning, men de ger också sin energi. Det finns få kristallbutiker i länet och jag är en av dem. Eftersom jag har nattarbete på en industri i Skillingaryd har jag lördagsöppet i min butik, eller enligt överenskommelse, men jag har också min webbshop. 

– Min friskvårdsverksamhet går hand i hand med butiken, där jag förutom friskvårdsmassör även är livstilsrådgivare. Jag gick en kurs på distans och blev klar i början av förra året. Som rådgivare fokuserar man på stresshantering, kost, motion. En helhetshälsa helt enkelt. Allt hänger ihop, summerar Ina Carlberg från Vaggeryd som nu har öppnat en butik inom samma sfär.  

Här berättar vi om nya företagare Ina i oktober 2020

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *