Nyheter

Industrimark används till förskolegård

Nyheter Ett klagomål inkom till miljö- och byggnämnden i januari gällande Bullerbyns utökade förskolegård.

Arkivbild

Vid förvaltningens granskning av klagomålet framkom att skolgården placerats inom industrimark där marken är utpekad som skyddsbälte. I detaljplanen anges bestämmelserna att ”betecknad del av industriområde skall anordnas som planterat skyddsområde och får inte bebyggas eller användas för upplag eller parkering”. Vid granskningen såg miljö- och byggförvaltningen även att skolgården placerats över en allmän gångväg. Enligt lag får miljö- och byggnämnden förelägga om det inom en fastighet vidtagits en åtgärd som strider mot lagen. Ett svar från barn- och utbildningsnämnden har inkommit i februari, men det ändrar inte något i sakfrågan. Vid det senaste sammanträdet beslutade politikerna om ett föreläggande till barn- och utbildningsnämnden.

– Man hade kommit överens med gamla ägaren till industrin att få använda marken till förskolegård. Men det är inte inte tillåtet. Vi förelägger barn- och utbildningsnämnden att ta bort skolgården på den aktuella industrimarken, säger miljö- och byggnämndens ordförande Peter Sjöberg (M).

Taggar

Dela


5 reaktioner på Industrimark används till förskolegård

Sakta nu, …
Miljö och bygg kan ju få in en sanktionsavgift från barn- och utbildningsnämnden, det är inte att förakta.

Bra jobbat kommunpolitiker!
HUR kan man komma på detta nu?
Pratar ni inte med varandra inom kommunhuset?

Är det inte dålig planering från första början att förlägga en skola där det inte finns plats för skolgård? Dessutom är det nu en ny chock att det kan industrimark med eventuella farliga ämnen i marken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *