Nyheter

Ingen sandstrand anläggs

Nyheter Ett medborgarförslag inkom till kommunen med frågeställningen om att anlägga sandstrand på andra sidan Hjortsjön i Vaggeryd. Nu har kommunstyrelsens arbetsutskott lämnat förslag till beslut.

Hjortsjön. Arkivfoto

I våras inkom förslaget från medborgaren om att anlägga en sandstrand på västra sidan av sjön. Kommunfullmäktige lämnade över förslaget till kommunstyrelsen för beredning och beslut, som i sin tur önskade svar från både kultur- och fritid samt tekniska nämnden. 

Kultur- och fritid tar med sig förslaget i arbetet kring projektet ”friluftslivet runt Hjortsjön” och tekniska nämnden har inte några åsikter om förslaget mer än att det är kultur- och fritidsnämnden som ansvarar för skötsel och investeringar i kommunala badplatser. 

Kommunledningskontoret anser att förslaget ska avslås med motiveringen att nyttan av en sandstrand på västra sidan inte överstiger den kostnad det innebär att anlägga och sköta en badplats, samt att åtgärden innebär påverkan på djur- och växtlivet. Hjortsjöns stränder är redan exploaterade till stor grad och orörda områden föreslås bevaras. 

Vid kommunstyrelsens arbetsutskott var politikerna enade: förslaget bör avslås. 

Taggar

Dela


5 reaktioner på Ingen sandstrand anläggs

Mycket bra beslut, man ska ta tillvara på växt- och djurlivet så att den biologiska mångfalden bevaras.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *