Nyheter

Bygg en sandstrand vid Hjortsjön

Nyheter Medborgarförslaget lämnas in till kommunfullmäktige och sandstrandsfrågan lämnades därmed vidare till styrande politiker

Arkivbild från ovan

Vaggerydsbon skriver i sitt förslag till kommunen att när det inte blir någon bro över Hjortsjön så önskar vi en sandstrand på ”denna sidan också”. Förslagslämnaren menar att man har i och för sig bryggor att bada ifrån, men en sandstrand skulle väl också gå att anlägga på Hjortsjöns andra sida. Samtidigt tipsas politikerna om att det finns gott om sand i trädgårdarna.

Förslaget lämnades till kommunstyrelsen för beredning.

Taggar

Dela


12 reaktioner på Bygg en sandstrand vid Hjortsjön

Peo, väldigt få tomter (privatägda fastigheter) går ända ner till, eller ut i, vattnet i Hjortsjön. Gissningsvis är flertalet av de bryggor som finns vid sjön byggda på allmän mark och utan lov, de kan nyttjas av alla och envar. (Du kan nyttja bryggor även på privat mark bara du inte stör ägaren)
Intressant är att det dykt upp några bryggor/dockor för vattenskotrar vilka är helt förbjudna att ha i sjön. Undrar när det ska uppmärksammas av lokala medier och tjänstemän. Eller blir det polisen som kommer först?

Pernilla, jag vet hur illa det kan bli.
Jag ska försöka hitta en väg framåt, om ni är villiga att göra jobbet. -Sunt förnuft måste få råda, om inte kommunen kan/ vill sköta sin mark, måste man låta dem som vill göra det. Allt annat är byråkratiskt dravel.

Svar till Mats:
Det låter ju helt fantastiskt om du kan lägga ett ord för Uddens utveckling.
Vi gör gärna jobbet om vi får tillåtelse till att rensa och gallra träd och sly.
Det är så höga träd runt Udden så vi har inte en gnutta sol i trädgården.

Varför inte gå ihop några grannar och fixa till vid ”Udden”? Där är bra förutsättningar för bad, då det är fin sandbotten. Med lite städning och lite utfyllnad skulle det bli riktigt bra. Fixas av 10 personer på en förmiddag, till glädje för 100 många somrar.

Svar till Mats Oskarsson:
Vi som bor vid Udden har försökt att få Vaggeryds kommun att gallra träd och röja sly men har fått kalla handen av chefen på tekniska kontorets parkavdelning.

Vi sågar gärna ner träd och röjer på egen hand men då riskerar vi dryga böter.

Han som röjde och gjorde en hjälteinsats vid Lagan fick ju böter.

lägg igen sjön så blir det slut på alla dessa ideer då kan man även gå och det blir nya bostäder på forna sjömark

Blir lite svårt att anlägga en sandstrand när nivåskillnaden är stor precis intill sjön på västra sidan. Inte många platser som detta är rent praktiskt möjligt att genomföra. Dessutom är det svalt i skuggan efter 14 tiden på sommaren då solen försvinner bakom husen eller träden.

Toppenförslag! Hjortsjön är bland det bästa vi har i samhället, ökad tillgänglighet och flera badplatser är bara positivt för alla medborgare

Op
Eller så försöker vi sköta och ha en fin badplats i Vaggeryd.
Det har igenom alla år varit svårt att hitta någon som vill sköta badplats och campingen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *