Nyheter

Ingen snöröjning – Då kan nämnd gå plus

Nyheter Vid tekniska nämndens sammanträde fanns den stadiga punkten ekonomi på dagordningen och blir det en snöfri vinter kan året se ut att gå plus. – Drömvinter för mig är lokal snö över skidspåren på Grönelund, menar nämndens ordförande.

– Tidigare prognoser har visat minus på 300 000 kronor och nu ser det ut att prognosen vänt och vi kan komma att få 400 000 kronor plus, säger Jerry Karlsson (L), ordförande i tekniska nämnden. 

En skillnad på 700 000 kronor och anledningen är att ”man har rätat upp det bra”. 

– Det är en del bokföringstekniska delar, saker som släpat har kommit i fatt, men nu har vi snöröjningsmånaderna framför oss så vi vet inte hur det kassan ser ut när vi går in i 2023. Det är fortsatt återhållsamhet som gäller och om jag får önska personligt så ser jag gärna snö lokalt över bara skidspåren vid Grönelund. Det vore önskvärt, menar Jerry Karlsson (L). 

På frågan gällande elkostnader i kommunen svarar Jerry Karlsson (L): 

– Prognosen inför 2023 ser ut att vi åker upp i ordentligt i elkostnaden, men vår upphandlingsmodell räddar oss då vi köper in el i förskott. Förmodligen har vi sparat mycket pengar och vi har också ett bra elavtal, där 80 procent är fast pris och 20 procent rörligt. 

Tekniska nämnden beslutade att godkänna ekonomirapporten som lämnades vid sammanträdet.

Arkivbild. Ingen snöröjning = plus i nämndkassa

Taggar

Dela