Nyheter

Inget beslut taget om flytt av klassiska konstsamlingen

Nyheter Ambitionen är att flytta Bissefällarnsamlingen från sin undanskymda plats i Skillingehus källare. Men kultur- och fritidsnämnden vill utreda frågan mer och har därför inte tagit något definitivt beslut om flytt.

Bissefällarnsamlingen. Foto: Sara Mejving

Huvudspåret är att samlingen ska flytta till Stallet på Västra lägret.
– Vi ser en vinst med det av olika faktorer. Närheten till Milliseum gör att de två verksamheterna kan kopplas ihop och bli ett lyft för samlingen, samhället och besökare, säger kultur- och fritidsnämndens ordförande Nadira Kilim (S).

Trots många utropstecken så vill man fortsatt utreda andra delar i en flytt.
– Vi har återremitterat detta till förvaltningen som får fortsätta med att utreda lokalens investeringsbehov, drifts- och flyttkostnader. Vi släpper inte idén med Stallet, men känner att vi behöver mer kött på benen.

I 15 år har en stor del av Gunnar ”Bissefällarn” Svenssons snidade träfigurer stått i källaren på Skillingehus.
– Det är synd att en sådan finns samling ska stå undanskymd i källaren, säger Nadira Kilim.

Taggar

Dela


1 reaktion på Inget beslut taget om flytt av klassiska konstsamlingen

Bedrövligt att en sådan fin samling av träskulpturer ska få stå gömda i en källarlokal. Hur många går dit och beskådar dessa små sniderier av en lokal snidare, som är så fina. Ett förslag att se om det går att flytta dem till Åkers församlingshem, där de har julmarknad en gång om året. Kanske de blir mer intressanta att se på, i varje fall en gång om året. Marknaden drar ju mycket folk.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *