Nyheter

Inspektion blev reningsinstallation

Nyheter Miljö- och byggnämnden har gjort inspektion på en biltvätt vid en bensinmack och nu har verksamhetsutövaren blivit informerad om riktlinjer för fordonstvätt och oljeavskiljare. Texten uppdaterad 7 mars kl 11.45.

Arkivfoto på smutsig bil

Det var i december 2016 som nämnden gjorde tillsynsbesök vid en biltvätt intill en bensinstation i Vaggeryd. Då hade ägaren inte oljeavskiljare klass 2 utan efterföljande rening. Ett uppföljande besök gjordes under maj förra året och då informerades ägaren om att ett beslut om fordonstvättens rening kommer att fattas av miljö- och byggnämnden.

– Vi vill att de ska inkomma med en plan hur de ska klara de högre kraven och det till den sista augusti, säger Johnny Wackt (KD) ordförande i miljö- och byggnämnden.

Verksamheten tvättar ungefär 3 500 fordon per år. Enligt Vaggeryds kommuns riktlinjer för fordonstvätt så bör de som tvättar mer än 1 250 bilar per år ha en efterföljande rening efter oljeavskiljaren. Efter oljeavskiljaren leds spillvattnet från verksamhetens fordonstvätt till dagvattennätet. Planen, hur tvättägaren planerar att göra, ska inkomma till förvaltningen senast 31 augusti och innan 2019 är över ska det ha installerats reningsteknik med reningsgrad motsvarande slam- och oljeavskiljare enligt svensk standard och avlopps- och separationssystem för lätta vätskor samt installera ytterligare rening för slam- och oljeavskiljning.

Fotnot; Texten uppdaterad med att biltvätten ligger i anslutning till en bensinstation i Vaggeryd.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *