Nyheter

Inväntar brev om anstaltfrågan

Nyheter I juni berättade vi om att Kriminalvården planerar en ny anstalt utmed E 4:an i Jönköping- eller Norrköpingsområdet. Nu eftersöker kommunen informationsbrevet. 

Arkivbild från Kumlaanstalten

Enligt Kriminalvårdens generaldirektör planeras utökning med 3 400 platser i häkten och anstalter till år 2030 för att möta det växande platsbehovet.

Planen finns att bygga en anstalt med cirka 400 platser i region Öst, där vi innefattas, och upp mot 400 arbetstillfällen utlysas. I pressmeddelandet från Kriminalvården i juni meddelades det att ett brev har gått ut till ett antal kommuner i regioner med information om planerna på ny anstalt och efter sommaren ska dialogen påbörjas med de kommuner som är intresserade. Men till Vaggeryds kommun har inget brev dykt upp…

– Vi har inte fått ta del av frågan, vi har inte fått något brev och detta ska eftersökas. Vi har fått tydliga uppfattningar att vi ska få brevet, men vi känner inte till detta, säger Kenth Williamsson (S) oppositionsråd. 

Kommundirektör Annika Hedvall fick uppdraget efter kommunstyrelsens sammanträde att eftersöka brevet från Kriminalvården. 

Enligt pressmeddelandet som lämnades ut i juni beräknas utredningsarbetet pågå upp till ett år. Efter ett beslut om bygge är taget tar det mellan fem och tio år innan en anstalt står klar och tas i bruk. 

Taggar

5 reaktioner på Inväntar brev om anstaltfrågan

Man kanske skulle fråga kriminalvården om de är intresserade av Vaggeryds kommun och kommer att skicka någon förfrågan.
Men å andra sidan kanske man inte är så intresserade från kommunledningen, eller……..

Om inte jag är fel underrättad vill Kriminalvården inte förlägga en stor anstalt till en liten kommun.
Krimvinalården vill förlägga till en bra mycket större kommun än Vaggeryd.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *