Nyheter

Israel  75 år – ett mirakel att fira!

Nyheter I söndags kväll var det högtidsmöte på sommarhemmet Fridhäll. Många kom och firade att staten Israel proklamerades 14 maj 1948.

Det var sång och musik av Lovsångsteamet med Agneta Johansson och Maria Jonsson spelade. Roger Josefsson hälsade välkommen och ledde samlingen. Det var servering, med försäljning av hudprodukter från Israel, bokförsäljning av Eldsflamman och Israelsmagasin av tidningen Världen i dag. Talare var Ingalill Lägersten, Jonas Adolfsson och Christer Zethson. 

Det var personliga hälsningar vad landet Israel, folket judarna, staden Jerusalem och det profetiska Ordet har betytt genom åren.

Det talades om skäl för Kyrkan att stå upp för Israel!

Judarna är Guds utvalda folk och land. Israel är Guds egendom framför alla andra folk. Löftena till det judiska folket består för evigt. Frälsningen kommer från judarna. Judarna har gett oss Jesus och Bibeln. Kyrkan bär på en historisk skuld gentemot judarna. Gud har en enorm kärlek till sitt land och folk. Guds frälsningsplan ska fullbordas. 

Jesus talar profetiskt över det judiska folket och Jerusalem. Jesus är fullbordare av den Heliga Skrift.  Detta innebär välsignelse för oss. Den som välsignar Israel blir välsignad.

Texter är författad av Christer Zethson, vikarierande pastor i Pingstförsamlingen, Skillingaryd.
Fotona är tagna av F Rebeckah Johansson.

Lovsångsteamet  [1/2]

Jonas Adolfsson, chefredaktör på Världen idag.  [2/2]

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *