Nyheter

Ja till enskilda duschutrymmen

Nyheter Barn- och utbildningsnämnden säger ja till motionen som lämnades av Kenth Williamsson (S)

Arkivfoto

I september lämnade Kenth Williamsson (S) in motionen om att trygga duschutrymmen i kommunens sim- och sporthallar.

Förvaltningen, liksom barn- och utbildningsnämnden, ställer nu sig positiva till motionen och yrkar bifall.

Frågan om enskilda duschutrymmen har varit en fråga som har diskuterats i kommunens barn- och unga-grupper under många år. Anledningen till detta är att det tidigt kom signaler om att just omklädningsrum och duschutrymmen upplevs som otrygga av barn och unga i kommunen.

Under den senaste trygghetsenkäten från i höstas bekräftas återigen upplevelsen samt att det stiger med ökande ålder. Sociala mediers intåg i barnens vardag i kombination med att merparten har telefon med kamera gör att behovet av avskildhet i samband med dusch bör tillgodoses finns att läsa i tjänsteskrivelsen som nu barn- och utbildningsnämnden ställer sig bakom.

Kultur- och fritidsnämnden samt tekniska nämnden ska även svara på remissen från kommunledningskontoret innan den når kommunstyrelsen för beslut.

Taggar

Dela


8 reaktioner på Ja till enskilda duschutrymmen

Barnens trygghet kan inte vara relaterade till om det finns avskärmningar i duscharna eller inte. Det rör sig nog i större grad om det förekommer kameror (mobiltelefoner) i de gemensamma utrymmena. Som alltid kringgår man de faktiska problemen för att hitta på något som känns lättare att enas kring. Har jag inte fel för mig är det andra åtgärder som är mera aktuella för anläggningen och dess fortsatta drift.

Ett helt annat ämne egentligen men med tanke på badhusen, borde personalen börja gå in i duscharna och kolla så att alla följer hygienrutinerna? Badar ca 1 gång/vecka och flera besökare duschar med badkläder på samt lär sina barn detta?

Stig, jag är med på att det inte är i mål än, men som kontrast till kultur och fritidsnämndens tankegångar så glädjer det mig att barn och ungdomsnämnden tänker rationellt och ser till undersökningar istället för att höfta hur de tänker sig att det är för barn och ungdomar.

Lugn Johan Gunnarsson – det är inte i mål ännu.

Först ska det till kommunstyrelsen och kommunfullmäktige och så ska det allokeras pengar, men vi kan ju alltid hoppas.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *