Nyheter

Ja till krönikespel på Skillngaryds läger

Ja till krönikespel på Skillngaryds läger

Nyheter Sex motioner behandlades vid kommunfullmäktiges oktobermöte.

Men bara en av dem godkändes.
Det var förslaget från hembygdsrådet om att utreda och försöka genomföra ett krönikespel på Skillingaryds läger.
Avsikten är att man gemensamt ska försöka dramatisera någon eller några händelser med anknytning till Skillingaryds läger.
Avsikten är nu att att kultur- och fritidsnämnden ska undersöka förutsättningarna  för ett teaterprojekt, främst i samråd med Smålands Musik och Teater, Miliseum, hembygsrådet, teaterföreningen och rollspelsföreningen Yin Yang.
Två ledamöter, Lennart Karlsson (V) och Mats Oskarsson (M) undrade varför förslaget hamnat på fullmäktiges bord när det kunde ha avgjorts av kultur- och fritidsnämnden. Kutym är visserligen att alla medborgarförslag ska avgöras i kommunfullmäktige. Men måste det vara så?

Lennart Karlsson ville också försäkra sig om att eventuella ekonomiska åtaganden kring krönikespelet sker via föreningslivet, inte Miliseum.

Listan över motioner och medborgarförslag som inte slutbehandlats var inför måndagskvällens sammanträde med kommunfullmäktige 16 ärenden lång.
Men i går reducerades den lisstan högst betydligt och är nu ”endast” tio ärenden lång.
Fyra (SD)-motioner slutbehandlades med avslag.
Samma öde rönte förslaget från före detta ledamoten Stefan Ottosson (KD) om att inför ämnet entrepenörskap i grundskolan.

Det sjätte förslaget var alltså mera framgångsrikt.

Guidad tur på Västra lägret.

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *