Nyheter

Nicklas är ny vice ordförande

Nyheter Kristdemokraternas höll sitt årsmöte på stjärnfabriken i Skillingaryd

  [1/3]

  [2/3]

  [3/3]

Kristdemokraternas årsmöte 28:e januari inleddes med en rundvandring i Stjärnfabrikens lokaler (före detta Skillingarydssalvan). Områdeschef Monica Tengbro och arbetskonsulent Cecilia Bäckdahl visade runt och berättade om den kommunala verksamheten som erbjuder daglig verksamhet för personer med funktionsnedsättning genom bland annat montering.

Efter rundvandringen berättade Monica och Håkan Samuelsson om sin resa till Kilimanjaro för att uppmärksamma situationen för personer i Afrika som har albinism. Bergsbestigningen till 5 895 meters höjd tog åtta dagar och bestod av deltagare från flera länder. Ett afrikanskt TV-team följde vandringen med syftet att skapa medial uppmärksamhet för att komma tillrätta med missuppfattningar som finns omkring albinism. Ledare för expeditionen var Josephat Torner (Jtfe.org) som har varit med i Skavlan och som själv har albinism.

Efter föredraget intogs smörgåstårta.

Tomas Axelsson omvaldes till ordförande och Nicklas Nordqvist valdes till ny vice ordförande.

Ordinarie styrelseledamöter är Sofia Isaksson, Hanna Willemark, Jan-Eric Victor (ny), Jenny Larsen och Maritha Bengtsson. Ersättare är Camilla Ohlsson och Viktoria Önneby.

Följande uttalande antogs:

Ett samhälle där alla tar ansvar och bryr sig om varandra.

MIGRATION – VI INOM KD SKALL STÅ FÖR HUMANITET

Våra värderingar bygger på att människor är skapade för att leva tillsammans. Vi har alla ansvar för varandra, över hela världen. Alla människor är lika mycket värda och ska mötas med respekt och omsorg, oavsett hudfärg, religion eller intressen. Därför är det självklart för oss att möta människor på flykt.

Vi som parti behöver försvara våra värderingar när de är under attack. Det handlar om medmänsklighet genom att handla, ingripa eller hjälpa istället för att beklaga och fördöma saker som inte exakt följer ”våra” traditioner.

Att alltid låta människovärde och gemensamma rättigheter stå emot varje uttryck för främlingsfientlighet, rasism etc.

Ett steg mot en mer human flyktingpolitik är då en självklar fråga för oss att driva.

DÄRFÖR VILL VI INOM KRISTDEMOKRATERNA HA INTEGRATION FRÅN DAG 1. 

Debatten har de senaste åren präglats av ett högt tonläge och en polariserad diskussion.

En nationell misslyckad integrationspolitik har kostat svenska skattebetalarna och vår kommun stora summor.

Verkligheten är dock sällan svart eller vit. Vad är rätt och vad är fel? Sant är att belastningen på kommunen har ökat när välfärden ska delas på fler. Sant är också att många nyanlända har svårt att komma i arbete, hur gärna de än vill, och några har naturligtvis svårt att anpassa sig och hamnar i problem. Men lika sant är att många flyktingar fått en fristad och en ny chans i ett land långt borta från svält och krig. Och att många från andra delar av världen nu jobbar, betalar skatt och bidrar till Sveriges och vår framtid.

Vi inom kristdemokraterna ställer inte upp på förslag om en inhuman migrations- eller integrationspolitik som alltför ofta förs fram i debatten.

En reglerad invandring och en ansvarsfull migrations politik som präglas av ordnade former och medmänsklighet är vad vi vill ha.  Den som saknar skyddsskäl och får nej på sin asylansökan ska också lämna landet.

DAGENS ASYLPRÖVNING ÄR INTE RÄTTSÄKER

På riksplanet finns det på Migrationsverket tyvärr en mörk sida med godtycklig asylprövning. Detta får ödesdigra konsekvenser för den svenska religionsfriheten i allmänhet och för konvertiter i synnerhet.

Istället för att misstänksamt kräva att konvertiter måste bevisa att de är kristna, så borde Migrationsverket i religionsfrihetens namn betrakta konvertiter som kristna tills motsatsen är bevisad. I FN:s flyktingkonvention fastslås nämligen att en flykting inte ska sändas tillbaka till ett land där allvarliga hot mot liv och frihet föreligger. Det är en mänsklig rättighet att förbehållslöst få byta religion när och hur man vill. Om religionsfriheten tas ifrån konvertiterna undrar vi vilken annan mänsklig rättighet som står på tur.

Konvertiter från islam är i synnerhet utsatta då det i flera muslimska länder är belagt med dödsstraff om man lämnar sin tro.

I vår kommun stödjer vi de som fått uppehållstillstånd och flyttat till vår kommun, både genom förvaltningarnas olika verksamheter, samverkan i olika satsningar men också genom samarbete med civilsamhället.

Taggar

Dela


1 reaktion på Nicklas är ny vice ordförande

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *