Nyheter

Jerker fångade största fisken

Nyheter Under helgen gick årliga fisketävlingen av stapeln vid Åhult, som ligger intill sjön Fängen i kommunens nordöstra del. Arrangör var Vaggerydsortens fiskevårdsområde och tävlingen riktade sig främst till barn, men bjöd samtidigt in dem som bara ville komma och få sig en korv och en trevlig pratstund. 

I år var det lite av jubileum, det var nämligen tionde gången tävlingen genomfördes. Passligt nog blev det även i år rekord i antal deltagare, närmare 60 personer var på plats och hela 25 deltog i själva fiskandet. Allt från tvååringar till ”barn” som passerat 18-årsgränsen, fantastiskt roligt. Fiskemetoden som är populärast är mete och med kastspö, både fiske från land och båt var tillåtet.

Chansen att i turordning gå fram till prisbordet som fyllts med priser från lite olika håll går till den som fångat störst fisk men även till den som fångat flest. I år bestod prisbordet av allt från fiskedrag till ryggsäckar.

Första priset i årets tävling gick till Jerker Österman som lyckades fånga störst, en gädda på dryga 2 kilo och Emma Andersson vann i kategorin flest, hela 9 fiskar.

Andrapriset, med 5 fiskar, gick till Tilde Magnusson.

Tredjepris gick till syskonen Hedvig, Hjalmar och Helmer Tedman och Ellen Magnusson. De lyckades samtliga fånga 4 fiskar var.

Text och foto: Vaggerydsortens fiskevårdsområde

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *