Nyheter

Johansson (M): Vi måste prata över gränserna om skolan på landsbygden

Nyheter I dag är det fjärde avsnittet ur ”Kvartalskollen” med våra politiker i kommunfullmäktige. Fjärde kvartalet gäller om internationella adoptioner, tullavgifter på elbilar, politiska klimatet efter "tomatattack" och hur man ser på landsbygdsskolornas framtid i kommunen  

Calle Johansson (M)

Carl Johansson (M) ledamot i kommunfullmäktige.

Världen
Det pågår en diskussion om att Sverige ska förbjuda internationella adoptioner. Vad tycker du om det?

Det finns både för som nackdelar, något man kan diskutera är minskade risken för människohandel, ett förbud kan bidra till att minska risken för olaglig handel med barn. Dock kan många barn i andra länder växa upp under svåra omständigheter. Internationella adoptioner kan ge dem en bättre livskvalitet. Man ska vara försiktigt i dessa frågor och endast förbjuda om man ser stort problem i oegentligheter och brister.

Europa
EU-länderna har sagt ja till permanenta tullavgifter på elbilar från Kina. Hur ser du på det beskedet?

– Det blir enkelt att säga vi mot dom, men tullarna blir ett skydd för europeiska elbilstilverkare. Dock kommer det bli stor risk för handelskonflikter som kan utlösa motåtgärder från Kina. Jag anser att man endast ska använda ”tullavgifter” i stor försiktighet. Min personliga reflektion är att detta är inte sista gången vi kommer höra om detta framöver. 

Nationellt
Minister utsatt för tomatattack och debatt avbröts. Hur ser du på dagens politiska klimat?

– Det är otroligt tråkigt att se hur demokratin ibland fungerar, jag uppmanar folk som arbetar inom politiska arbeten att ta en funderare hur vi ska uppföra oss mellan varandra. Vi har ”turen” i Sverige att utrycka våra åsikter oavsett ursprung, det hoppas jag vi kan fortsätta med. 

Lokalt
Hur ser du på landsbygdsskolornas framtid?

Landsbygdsskolornas framtid beror på hur samhället väljer att stödja dem, det är viktigt att erkänna deras värde och de fördelar de kan erbjuda. Samtidigt som man arbetar för att övervinna de utmaningar de står inför. Vi politiker måste prata över gränserna i alla partier, för att komma fram till långsiktig lösning, säger Calle Johansson (M) ledamot i kommunfullmäktige.

 

Taggar

Dela


2 reaktioner på Johansson (M): Vi måste prata över gränserna om skolan på landsbygden

Bra tankar Calle, med omdöme och klokskap kan vi se framtiden med hoppfullhet trots dagens läge runt omkring i land-kommun-värld.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *