Nyheter

Jonstorps udde: PHL får direktanvisning

Nyheter Kommunstyrelsen beslutade att lämna ett positiv besked gällande direktanvisning på Jonstorps udde intill Talludden i Vaggeryd.

Förfrågan har varit uppe tidigare, men då behövde politikerna lite mer information. Nu har det anlänt och kommunstyrelsen är överens. PHL får direktanvisning på marken intill Talludden. Bolaget vill bygga bostäder på detaljplanen, som medger att kvartersmarken får användas för bostäder.

– Vi hade en del diskussioner och vi följer regelverket. Den frågan som dykt upp är att ”vi ska fråga alla exploatörer”, men när det gäller gamla detaljplaner har vi möjlighet att ge direktanvisning. Den här frågan gällande Jonstorps udde är en av tre planer som PHL inkom med. De övriga två var Fridhem och Dalhem, också i Vaggeryd. Vi ville ha lite mer helhet och det har vi fått nu, berättar Gert Jonsson (M). 

PHL Fastigheter presenterade sitt projekt Jonstorpsudde för politikerna. På området planeras bostäder i mindre skala. I detta förslag finns tio bostäder på 88 kvadrat vardera i form av radhus. Möjlighet finns även att bygga tvåplans, då skulle dessa kunna bli 160 kvadrat. Start av byggnation kan, om ett positivt besked lämnas, bli verklighet tidigast 2024.

Området gäller den gulstreckade linjen där det sedan tidigare finns en detaljplan

___________________________

Om kommentarer

Du som kommenterar tänk på det här:

Inga påhopp tolereras på politiker, andra personer, föreningar, myndigheter eller andra. Inga svordomar eller antydningar till detta tillåts, då tas kommentaren bort med automatik. Rasism är självklart inte tillåtet.

Vi vill gärna att ni använder ert riktiga namn eller har ett återkommande alias. Ibland tvingas vi ta bort kommentarsmöjligheten på grund av att våra regler inte följs.

Blir det ingen bättring så kommer vi att förändra möjligheten att kommentera.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *