Nyheter

KD debatterar hjärterum

Nyheter Kristdemokraterna presenterar ett debattinlägg.

Det finns hjärterum och stjärterum

 Vi Kristdemokrater vill värna alla människors liv, frihet och värdighet. Med en medmänsklighet och kärlek som utgår från den gyllene regeln – allt vad du vill att människor ska göra mot dig ska du också göra mot dem.

Året 2016 har präglats av stor oro i omvärlden: krig, terror, miljöhot, Brexit och missnöjespolitik med mera.

Vår kommun har fått vara en del av omvärlden och fått möjligheten att erbjuda plats för många nyanlända, inom skolan och barnomsorgen, bostäder och på arbetsmarknaden. Vi har mött oron i samhället men i den uppgiften har vi också fått känna styrkan i att bo i en kommun där det finns vilja och kraft att hantera utmaningar. Engagemanget från civilsamhället är mycket viktigt och kristdemokratin lyfter fram värdet av civilsamhället som ett komplement till våra statliga och kommunala insatser. Vi alla utgör samhället!

Vi har en mycket god arbetsmarknad med låg arbetslöshet, en god kommunal ekonomi och vi behöver nu fokusera på utbildning/kompetensförsörjning, integration, boendeutveckling och att stötta företagen att utvecklas och bidra till fortsatt tillväxt.

Vår kommun har en unik förmåga till anpassning och vi står inför utmaningar som att bereda plats för nya kommuninvånare, i bostäder, i skolan och barnomsorg och på arbetsmarknaden. På sikt kommer denna förmåga skapa välfärd för oss alla! Vi vill även skapa trygghet hos de äldre och för människor med särskilda behov. Vi behöver prioritera fler boendeformer inom den ordinarie bostadsmarknaden och inom kommunens egna särskilda boendeformer. Vi behöver stärka förskolan och skolan så att våra barn får trygghet och möjlighet att utveckla sina färdigheter och förmågor.

Vi har ett fint och bra land som vi vill värna och utveckla. Vi ser med tillförsikt framåt!

Kristdemokraterna i Vaggeryds Kommun

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *