Nyheter

Klagar på fågeltorn och skyltar hos granne

Nyheter Grannarna vid Linnesjön utanför Skillingaryd håller igång politikerna i miljö- och byggnämnden. – Vi beslöt att avvakta det nytillkomna ärendet, menar Mats Bergman (C) vice ordförande 

Grannar kring Linnesjön håller igång miljö- och byggnämndens politiker

Ytterligare ett klagomål mellan grannarna vid Linnesjön har inkommit till miljö- och byggnämnden. Klagomålet inkom till kommunen i juni innehåller ett uppfört fågeltorn och uppsatta skyltar.
På skylt 1 framgår följande: privat fastighet, ingen grävning tillåten, inga stenar eller sand får dumpas i sjön, ingen muddring av sjön, inga sjöväxter får tas bort eller klippas, ingen pumpning av sjövatten tillåten, inga pelare får sättas ner i sjön och inga flytbryggor får anläggas i sjön.
På skylt 2 framgår det följande: fågeltorn, används på egen risk och att fastigheten där skylten är uppsatt står ej ansvarig vid olycka. 

I nämndprotokollet finns att läsa att skyltarna som är uppförda kan upplevas som om området vid strandkanten samt ut i vattnet är privatiserande och gör så att allmänheten inte har tillgång till denna del av sjön. Fastigheten är belägen inom strandskyddat område och inom ett sådant område är det förbjudet att uppföra eller ändra anläggningar eller anordningar som avhåller allmänheten från att röra sig där. 

Vid sammanträdet hos miljö- och byggnämnden summerar vice ordförande Mats Bergman (C) så här: 

– Nu handlar det om anspråkstagen mark, ett fågeltorn och skyltar på engelska. Vi i nämnden beslöt att avvakta i ärendet då det ligger ett överklagande på strandskyddsfrågan hos Länsstyrelsen och vi har inte hela bilden ännu klar för oss. Men vi kan väl säga att vi rullar grannfejdsbollen framför oss… 

Som tidigare föreslår kommunen att grannarna bör överväga andra utvägar för att undvika framtida konflikter och att det inte är rimligt att samhällets resurser på detta upprepande sätt tas i anspråk för att lösa bagatellartade tvister. 

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *