Nyheter

Klimatet är viktigt – varför inga positiva kommentarer?

Nyheter Varför då medias negativa bild av Sveriges miljöarbete? Det undrar Pelle Philip (C) och skrivit en debattartikel, läs den här

Sverige är bland de absolut bästa i klassen när det gäller CO2 utsläppen sedan 1990. Sverige (utsläpp/capita 3,4 ton) arbetar i gruppen med Danmark (4,7 ton), Finland (6,6 ton), Tyskland (7,3 ton). Dessa länder har ambitionen att sänka utsläppen med 55 procent fram till 2030 och för att sedan bli klimatneutralt till år 2050. Sverige skall givetvis vara bäst i klassen och har denna målbild klar till 2045.

Man pratar alltså om procentuella minskningar vilket för länder som Tyskland innebär starka  insatser för att nå målet. För Sverige är det givetvis tufft också, men vi har legat i framkant under hela resan, men svenska journalister saknar totalt förmågan att ge kredit.

Om det är så att vi är överens om att klimatsituationen är allvarlig och att vi inser att påverkan via utsläppen är global. Varför ser vi då inga kritiska artiklar om Kinas utsläpp. Ett land som fortfarande bygger koleldade energianläggningar, i Kina, i Afrika, i Sydamerika. Kina står för övrigt för över 35 procent procent av utsläppen i världen. USA och Indien som tvåa respektive trea. Kina och Indien ökar fortfarande sina CO2 utsläpp, USA minskar. Varför inga protester utanför Kinas ambassad? Tror faktiskt att detta skulle ge effekt!

Nej miljöprotesterna ger sig på aktiva torvbrytnings ytor, vilket det finns bara 10 000 ha av. Däremot finns det 1,46 milj ha torvmark/våtmark, vara 67 procent av torvvolymen finns i Norrland. Så även om vi här pratar om metangas så är inte den faktiska miljöpåverkan så inte alls så hög som vissa påstår. Många typer av markanvändning gör att det är svårt att kvantifiera läckaget av växthusgaser.

Min stora fråga är dock, varför aldrig positiva kommentarer om svenskt miljöarbete? Tycker journalisterna det är för jobbigt att läsa på fakta? Det görs mycket gott i det här landet.

Pelle Philip C

Taggar

Dela


4 reaktioner på Klimatet är viktigt – varför inga positiva kommentarer?

Pelle Philip du har rätt i hur svenska politiker då främst från de fyra vänsterpartierna vill fortsätta och ytterligare späka oss. Media redovisar vad våra politiker anser så jag ser nog inte problemet enbart på media. Sverige är som du nämner i världsklass vad gäller miljöarbete och låga utsläpp. Om vi fått en regering med S, V, MP och Centerpartiet hade som jag förstått dieselpriset nu legat på 28 kronor och bensinen något liknande. Acceptans om hur miljöarbetet ska genomföras det finns inte från vänstersidan. Jag anser liksom du att vi sköter som land miljöarbetet mycket bra.

Jag håller med om att det är viktigt att lyfta fram positiva exempel, och det skulle kunna göras mycket mer. Problemet är dock att det går alldeles för långsamt med klimatarbetet. Just nu går det dessutom i fel riktning när det gäller just koldioxidutsläppen.

Marianne Frick! var i världen går det för långsamt? Jo precis som Pelle Philip skriver handlar det om stora globala utsläpp där Sveriges andel är försumbar och där Sverige ”ligger riktigt bra till”. Men här bedrivs en aktivistisk svärm av plakatpolitik, orealistisk och mest bara självplågeri. Varför sittstrejkar inte aktivisterna utanför Kinas och Indiens ambassader? Varför protesterar inte aktivisterna mot krigen i Ukraina och Gaza? Hur mycket utsläpp har de orsakat som startade de krigen? Ut och protestera! Men sluta jävlas med svenskarna!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *