Nyheter

Kommunala hyresgäster får nya p-platser

Nyheter Till tekniska nämnden har kommunala bostadsbolaget skrivit angående sitt avtal med hyresgästernas parkeringsplatser intill torget i Skillingaryd

Har har fem av parkeringsplatserna tillhört kommunala hyresgäster

Avtalet, som undertecknades 2000, upplät kommunen elva stycken parkeringsplatser vid järnvägen och fem stycke parkeringsplatser vid centralplan till kommunala bostadsbolaget mot en engångskostnad för anläggning och underhåll. Enligt avtalet har kommunen rätt att besluta om ändrad markanvändning för parkeringsplatserna men är i det här fallet skyldig att tillhandahålla likvärdiga parkeringsplatser på annan överenskommelse med eller utan kostnad för Vsbo. I skrivelsen anges att de fem pakeringsplatserna vid torget i Skillingaryd är allmänna parkeringsplatser och dessutom tidsbegränsad. Det råder därmed brist på parkeringsplatser för hyresgästerna och frågan lyftes därför till tekniska nämnden.

– Det gjordes ett avtal en gång i tiden. För handeln känns det konstigt att det är boendeparkering. Vi gör så att fem parkeringsplatser finns till hyresgästerna utmed Ljungbergsgatan istället, säger Jerry Karlsson (L) ordförande i tekniska nämnden.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *