Nyheter

Per bloggar: Kommunen glömde nationaldagen

Nyheter I dag är det Sveriges Nationaldag men det tycks kommunen ha glömt.

På flera skolor i kommunen flaggas det exempelvis inte och inte heller vid sporthallar med flera kommunala anläggningar.

Man kan fråga sig hur en kommun kan missa en sådan här händelse. Det är ju 6 juni och då ska man ju hylla landet och sin fana.

På en kommunal plats hittade vi hissade flaggor och det var vid kommunhuset Skillingehus i Skillingaryd. Där var det svenska flaggor på tre av sex flaggstänger. De tre resterande gapade tomma på flaggor.

Senare under dagen kunde vi även notera att den svcnska fanan vajade fint vid äldreboendet Sörgården i Skillingaryd.

I övrigt var allmänheten i både Skillingaryd  och Vaggeryd flitig med att flagga.

Tyvärr är det inte första gången som kommunen agerar så här nonchalant mot Nationaldagen och mot oss alla som bor i denna kommun. En offentlig ursäkt vore på sin plats.

PS. Jag skriver inte detta för att kommunen inte annonserat om firande på 6 juni i vår tidning. Det är en helt annan fråga.

Sporthallen Skillingaryd. Nej.  [1/9]

Götafors skola. Nej.  [2/9]

Fågelforsskolan. Nej.  [3/9]

Sörgårdsskolan. Nej.  [4/9]

Arbetsmarknadsenheten. Nej.  [5/9]

Skillingehus. Ja, till hälften.  [6/9]

Allmänheten. Ja.  [7/9]

Sörgården. Ja.  [8/9]

Privat. Ja.  [9/9]

Taggar

Dela


24 reaktioner på Per bloggar: Kommunen glömde nationaldagen

Från en Götaforsbo till en annan, Seger nu har du väl ändå gjort bort dig fullkomligt. Vad tänker du egentligen med. Menar du på allvar att kultur/fritid avstår från att annonsera för att journalisterna inte skriver som ni politiker vill?

Bra Lars. Det är klart att journalisterna inte ska skriva annat än det ni vill. bara minska på annonserna. det är enkel matematik, då lägger vår kära tidning ned sin verksamhet…. Haha…. undrar om Sverker som ordförande tycker detsamma…

En journalist skriver vad den vill och om vad. Var kommunen annonserar bestämmer vi själva och det är inte gratis heller. Skriver sen tidningen inte som kommunen tycker är tex rätt uppfattade saker om en nyhet så annonserar man tex mindre. Enkel logik.

Vad vi letade efter vilken tid det började i Hembygdsparken
Borde vara självklart med en annons i en tidning som alla kan läsa och inte en som kostar pengar

Jag Googlade och hittade det enkelt. Nu annonserar inte kommunen detta och anledningarna till det kan man fundera över men som man sår får man skörda gäller ev fortfarande.

Det finns inga ursäkter för detta. Är det flaggdag så ska man flagga. Den tjänsteman/politiker som beslutat att vi hoppar över flaggningen borde lämna sin plats omgående och hen kan även ta med den som bara hissade 3 flaggor utanför kommunhuset.

det skulle kosta för mycket att ha folk som flaggar. Höj istället politikernas löner o anställ fler på kommunkansliet

Dom kan inte anställa fler. Var ska dom parkera sina bilar? Dom tar ju redan halva parkering för Hemköp. Och stackarna får ju springa ut varannan timme och flytta sina bilar. Först ställer dom på vänster sidan av apoteket och efter två timmar flyttar dom bilen till den högra sidan,så där tar dom hälften av apotekets platser. Så nej,inga fler nyanställningar.

Det ska flaggas på varenda flaggstång på Sveriges nationaldag!!! Det spelar ingen roll att vaktmästare är lediga, de får väl turas om varje år! Det är pinsamt att en svensk kommun inte kan flagga på skolorna! Skamligt! Samma gäller för privatpersoner med flaggstång. Har man flaggstång så ska den svenska fanan hänga i vinden på nationaldagen åtminstone. Annars kan man ta ner sin flaggstång om man föredrar att inte fira och hylla!

På flaggstången har man en flagga. En fana är en 100×160 cm duk fäst vid en stång som man sedan bär.

Kommunhuset är dåligt. Men på skolor och simhallar kan jag förstå då all personal vaktmästare är lediga.

Kommunen gör som alltid går sin egna väg och sen kommer med en ursäkt lika dålig som alltid. Hade detta varit i våra grann länder hade detta tagit hus i helvete .

Har kommunen fått så dåligt att man inte har råd annonsera på det media som folk läser, vi på landsbygden kan lita på att vi får informationen tackvare skillingaryd. Nu när inte tidningsutgivningen fungerar. K.e.Johansson f.d.ägare till V.N. skrev i sin bok att dagens media till lokalbefolkningen sköts nu utmärkt av t.ex.skillingaryd. nu

Såklart vi ska fira vårt fantastiska land! Att hissa svenska flaggan ska va en självklarhet 🇸🇪

Så är det i denna kommun där tjänstemän bosatta i andra kommuner styr över politikerna,

Skillingehus måste ju flagga där sitter ju våra överhuvud de som tror de äger hela kommunen .

Men allvarligt vem bry sej om nationaldagen
Folk bry sej bara om nationaldagen för man få en ledig dag o inget annat

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *