Nyheter

Kommunen om gruset: ”Inte med berått mod”

Nyheter Att det ligger grus kvar på kommunens gator har skapat rejäl irritation hos invånarna. Nu svarar gatu- och parkchefen Hans Göransson på kritiken. – Vädret har en viss betydelse.

Foto: Sara Mejving

Flera har hört av sig till redaktionen och undrat när kommunen ska sopa upp gruset som ligger på gatorna efter vintern. En del har även visat stor irritation över att det ställer till det för exempelvis cyklister.

Hans Göransson är gatu- och parkchef på Vaggeryds kommun och han berättar att man kommit långt i arbetet.
– Det är villagator i Skillingaryd som är kvar egentligen, berättar han.

Vi har fått till oss att det finns grus kvar i Vaggeryd också.
– Det kanske kan finnas kvar på enstaka ställen.

Sena våren spelar in

Hans Göransson vill inte ge en exakt tidsplan när gruset kan vara uppsopat, men berättar att man nästa vecka startar med villagatorna i Skillingaryd.

Vad beror det på att det är sent i år?
– Man ska inte skylla på vädret bara, men det har ju viss betydelse. Vi har en viss kapacitet och den går inte öka hur som helst heller. Då är det den tidsåtgången som det tar. En del år har vi kunnat starta redan i februari, i år fick vi i princip starta efter påsk. Då blir det ju väldigt sent på så vis.

Hans Göransson fortsätter:
– Vi vill ju bli undan med detta så fort som möjligt också, så det är inte med berått mod vi inte är klara än. Vi har ju andra arbetsuppgifter som tränger på också. Men vi försöker så fort vi kan.

 

Taggar

Dela


Läs mer

Gruset skapar irritation: ”Hur mycket som helst”

16 reaktioner på Kommunen om gruset: ”Inte med berått mod”

Hans Göransson borde se sig om i Skillingaryd. Då hade han sett att det inte bara är vilagator kvar. Vilket skitsnack

Inte så kul att få ett stenskott och en lång spricka på bilens framrutan
Kostar en hel del att byta

Bara en tanke! Man kanske kunde ta alla stora cykelvägar för att sedan börja med övriga gator.

Som cyklist kan jag bara säga att gruset har inte varit någon irritation eller problem som det nämns i texten/kommentarer.

Tidigare i veckan sopades Västra Strand, Vaggeryd. 15.20 lyftes borsten av en ensam maskin och arbetet avslutades, kvar lämnades en gata som sopades dagen efter.
Är det någon på kommun som planerar överhuvudtaget? Kanske läget för gata/park att se över ledarskapet och ta in lite nya förmågor som kan behovsplanera personal och resurser

O jajamän! Det sopades undan direkt i Skillingaryd idag, tänk vad lite uppmärksamhet och frågor gör med personer med ansvar i denna kommun.

Det är ”egentligen enbart villagatorna i Skillingaryd är kvar” som är ett otillräckligt svar. Det är dessutom flera cykelvägar kvar som borde vara prio 1. Cykelvägen upp till Sörgårdskolan och Femkampsområdet är ju den mest kuperade i hela kommunen.

Varför inte säga som det är, nämligen vid kritik för rätt många år sedan så kom man med lösningen att göra en rullande ordning mellan alla orter i kommunen och just i år är Skillingaryd sist i denna annonserade ordning.

Ni alla folkvalda i kommunfullmäktige bör verkligen reagera nu. Man kan nämligen inte styra basverksamhet i någon gammaldags rullande ordning. Tänk är det så ni skulle styre skola och äldreomsorg då vore det ett brott mot kommunallagen.

Politiker tar nu tag i denna fråga och se till att vår kommun inte skall vara sämst utav alla grannar.

Vi klagar inte men häckarna är för höga i korsningarna, grus ligger kvar och skapar problem för cyklisterna, träd står i vägen på trottoaren och grenar hänger ut/ner från tomter så man får dem i ögonen när man går.Jag kallar det inte att klaga utan säkerhet. Kommunens anställda på tekniska borde ha bättre uppsyn, kontroll och se över säkerheten i kommunen i stället för att svara med löjliga kommenterar tillbaka när man snällt påpekar. Blommor i all ära men för guds skull agera och städa upp i stället.

Det var ju ett svar. Om ni har varit igång i cirka 5 veckor med sopning och upptagande av grus så är det fel på den uppköpta kapaciteten. Är vädret annorlunda i Skillingaryd jämte exempelvis Värnamo eller Jönköping? Stäm av med dina kommunkollegor hur de gör och ta gärna intryck av dessa kommuner.

Måste folk klaga på allt och alla. Kan ni inte vara lite tacksamma över vår fina Kommun. Kolla vilka fina planteringar vi har

Folk klagar inte i detta fall över allt och alla utan ett säkerhetsproblem för framför allt cyklande barn. Gruset ligger kvar i vissa kurvor på väg till skolorna som skapar ett underlag där cyklisten kan lätt trilla av.

Ska man inte uppmärksamma ett tydligt säkerhetsproblem på grund av fina planteringar?

Så du menar att gatusopningen ska utebli på grund av planteringar? Gatusopningen borde varit avklarad innan det var dags att plantera. Här luktar det nepotism.

Ynkligt svar med stor nonchalans mot de som utnyttjar gång och cykelvägar och gator. De andra kommunerna hade tydligen inga problem med vädret för de är färdiga för länge sedan. i Jönköping kör de tvåskift. Det borde vara möjligt här också. Det finns kapacitet att hyra in för ändamålet eftersom det antyds att det är så mycket annat som stör.

Hej jg
klart kan man hyra och köpa tjänster men då sticker också kostnaden.
Som vanligt vill inte höginkomsttagarna höja skatten och då tar det tid kvalitet kostar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *