Nyheter

Kommunen vill ha invånarens åsikt

Nyheter I dag är det sista dagen att tycka till om simhallen i Vaggeryd, var ska den innehålla? Kommunen vill även ha grannarnas synpunkt gällande den 60 meter hög mast på Södra park som har inkommit till miljö- och byggnämnden

Projektet om ny simhall kommer att ta lång tid. Oavsett hur lång tid det kommer att ta så är det viktiga att simhallen på bästa sätt uppfyller våra behov. Därför har kommunen uppmanat invånarna att lämna synpunkter i sin medborgarenkät, och sista dagen för detta är just i dag. 

Frågorna som ska besvaras är bland andra hur ofta man besöker simhall, på vilket sätt man tar sig dit, vad som är viktigast att simhallen innehåller och så vidare. 

Tidigare i mars gjorde vi, i några omgångar, veckans fråga i tidningen och där man kunde se följande svar: 

Merparten av läsarna, 435 av 702 (vilket gör 62 procent) som tyckte till, ville att en ny simhall skulle byggas. 737 personer svarade när vi frågade efter vad man vill att den nya simhallen ska innehålla där 43 procent, 316 ville ha en ny simhall som innehöll äventyrsbad, bastu och kafé. Var den nya simhallen ska placeras svarade 544 läsare på och där fördelades procenten så här; Nuvarande plats 63 procent, vid Vaggeryds IP 11 procent, vid Fenix 9 procent, vid nya området Yggen 4 procent och annan plats i Vaggeryd 14 procent. 

60 meter hög mast intill bostadsområde
Grannarna har möjlighet att lämna in synpunkt på det planerade masttorn som ska byggas på Södra park i Vaggeryd. Miljö- och byggnämnden återremitterade tidigare i våras ansökan från On Tower i Solna, till förvaltningen, då man ville göra ett grannehörande i området innan man tog beslut. Masten som önskas bygga är 60 meter hög och det ska också finnas en teknikbod inom fastigheten. 

Från kommunens hemsida. Den röda pricken öster om Götarps Hage är planerade platsen för 60 meters masten

Taggar

Dela


Läs mer

Grannarna ska höras innan 60 meter mast byggs

5 reaktioner på Kommunen vill ha invånarens åsikt

Håller med Stefan det vore rätt plats vid vattentornet
Vi får se vad försvaret har att säga också

Kring det tänkta 6 0meter höga tornet på Södra park:
Vilken respekt och ödmjukhet ni behandlar de närboende genom att fråga vad de tycker innan ni godkänner. Så rätt! Fint att läsa!
Jag ser fram emot den dagen vi får samma bemötandet när det gäller de 200-300 meters torn som vi pratar så mycket om och vill ha ett respektabelt skyddsavstånd till. Vindkraftverken alltså.
Jag är uppriktigt väldigt nyfiken på vad skillnaden är. Berätta gärna ni som är beslutsfattare!

Är det inte bättre att bygga den vid vattentornet så att den kommer längre från bebyggelsen?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *