Nyheter

Kommunens medarbetare får värdebevis

Nyheter Det nuvarande läget med nya coronaviruset påverkar de lokala företagen i Vaggeryds kommun. Medarbetare i Vaggeryds kommun får därför värdebevis till värde av 300 kronor att använda för att handla lokalt och på så sätt mildra de negativa effekterna som drabbat företag till följd av coronaviruset.

Arkivfoto

– Jag vill rikta ett stort tack till alla medarbetare, i kommunens förvaltningar och bolag, som med stort engagemang arbetar för att hålla i gång våra verksamheter och bidrar till att samhällsviktiga viktiga funktioner fungerar. Med värdebeviset vill vi tacka medarbetarna och samtidigt gynna lokala företag som just nu behöver all stöttning, säger Annika Hedvall, kommundirektör.

Värdebeviset, som delas ut till alla visstid- och tillsvidareanställda i kommunorganisationen, är på 300 kronor och gäller som betalning för ett köp hos företag belägna i Vaggeryds kommun. Företagen sparar samtliga värdebevis som används vid köp och fakturerar sedan kommunen. Sista dag att använda värdebeviset är den 15 maj.

– Till följd av spridningen av coronaviruset drabbas lokala butiker och företag i kommunen på olika sätt. Det här är ett sätt att uppmuntra till att handla i kommunen just nu när det behövs som mest, säger Johan Thorsell, näringslivschef, i Vaggeryds kommun.

– Vi är i tuffa och utmanade tider. Men vi ska ta oss igenom det här tillsammans. Våra medarbetare gör ett fantastiskt jobb i en tuff situation och vi vill på ett positivt sätt uppmärksamma detta. Samtidigt vet vi att den lokala handeln och servicen är en viktig livsnerv både nu och i ett liv efter corona. Därför är vi i politiken helt överens om att som en uppmaning till alla stötta genom att handla lokalt, håll ihop och på så vis tar vi igenom oss denna stora prövning, säger kommunstyrelsens ordförande Gert Jonsson (M) ordförande i kommunstyrelsen.

Fotnot; Pressmeddelande från Vaggeryds kommun

Taggar

Dela


14 reaktioner på Kommunens medarbetare får värdebevis

Helt klart är det värt värdebeviset i längden, då företagen betalar kommunal skatt, vilket sedan kommer tillbaka till samma plånbok och att butiker kan finnas kvar och bidra till samhället med det dom redan gör ekonomiskt. Dock hade nog många kommunanställda önskat större personaltäthet då det är belastat på flera ställen, än ett värdebevis.

Bertil, Ingmar med fler.. var nånstans blir ni pensionärer drabbade av att småföretagarna i kommunen får hjälp att hålla samhället levande genom att de kommunanställda får värdecheckar att handla lokalt med?
I min värld så är det de kommunanställda som också jobbar med våra barn och gamla samt att de nu alltså också får en bonus i dessa tider när de lokala småföretagarna har det som svårast. Dör samhället så har ni inte det heller så lätt att handla lokalt

Bra skrivet Li! Ni pensionärer blir ju inte finansiellt lidande av Corona, ni får ju samma pension som vanligt! Vi som jobbar står att förlora allt om vi blir uppsagda eller måste gå ner i lön. Sluta klaga och vara glada för de kommunanställda som för en gångs skull får en liten bonus.

Bra beslut!!! Jag ställer upp med 300 kr oxå.Debiteras på
mig till dem det vederbör.Var rädda om er alla kommuninnevånare,och ta allt på allvar som myndigheterna anmodar oss!!!!
81-årig multisjuk farozonare👍🆘

Håller med Ingemar vi pensionärer ska vi vända oss till pro eller fråga staten om en bonuscheck så vi överlever.

Märkligt beslut av kommunen att dela ut ”våra ” skattepengar på detta sätt som borde användas på ett bättre sätt i dessa tider.
Att sedan föreslå företagare i kommunen att gör lika dant som i kämpar för sin överlevnad verkar inte speciellt genomtänkt och för övrigt, hur blir det med pensionärerna, vem skall de få sina värdebevis från?

Mycket stolt över vår kommun som tar detta initiativ för att värna om våra lokala butiker!👍

En stor och lång applåd för vår kommunledning som tar detta utmärkta initiativ, att som uppskattning till de anställda ge detta värdebevis att handla för. Att så många får detta bevis – och handlar för det – gör ju inte så liten påverkan på omsättningen hos de små affär & tjänsteföretag som har det besvärligt just nu.
Naturligtvis har inte värdebeviset någon kopplingen till människovärdet, det förstår säkert 99.98% av kommuninnevånarna.

H A N D L A L O K A L T och var positiv till vår kommunledning i dessa tider!

Ett mycket bra initiativ från Vaggeryds Kommun att i denna svåra tid stötta våra affärer och tjänsteföretag i kommunen.

Det är naturligtvis fritt för alla företag i kommunen att göra detsamma för sina anställda.

Till dig Kommuninvånare.
Rent juridiskt kan inte en kommun dela ut värdebevis till alla invånare, då får det ske via skattsedeln.

Falkenbergs kommun har gjort detsamma för sina anställda för att gynna småföretagen som verkligen kämpar för sin överlevnad dag !

HANDLA LOKALT !!

Alla i kommunen är givetvis lika värda, men här går Vaggeryds kommun ut som arbetsgivare och ger alla anställda ett värdebevis för att stötta lokala företag och ni gnäller om olikheter.
Det är upp till fler arbetsgivare att tänka i samma banor. Finns inget hinder mot att alla andra arbetsgivare i kommunen att göra samma sak.

Bra gjort av Vaggeryds kommun.

Det har väl aldrig varit samma människovärde i kommunen. Då hade det inte varit några neddragningar inom åldringsvården som både drabbar de gamla och personalen. Läs Nattpatrullen. Läs 7 matlådor som levereras en gång per vecka. Vem i kommunstyret vill äta den maten? Detta drabbar inte mig men det visar på olikheter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *