Nyheter

Kommuninvånare klagar på snöröjningen

Nyheter Till kommunen har det under helgen inkommit ett flertal synpunkter och klagomål gällande snöröjningen vid en breddad gata på Torsbo och en garageuppfart på Södra Park.

Invånare klagar hos kommunen. Arkivbild

Invånaren som bor i närheten av Förborgsvägen i Vaggeryd klagar över att den breddade delen av körfältet på vägen inte är plogad och att detta försvårar mötande trafik. 

– Det har även lagts kantsten utmed breddningen och vid snöfall är det svårt att se denna sten då det inte finns några snökäppar som indikerar vart vägbanan slutar. Mitt förslag är att man plogar hela körbanan och inte bara en del av den. Det är också väldigt dåligt plogat i svängar och kurvor, hälsar Vaggerydsbon i sitt mejl till kommunen. 

Vid Bergstigen i Vaggeryd inkommer nästa fundering, då det handlar om en snövall vid garageinfarten. 

”Tacksam om ni tar bort en upplogad snövall vid garageinfarten. Har soptunnorna innanför och placerar dem här vid tömning. Påtalat detta för entreprenören att han ska trycka vallen cirka två meter längre. Så alla blir nöjda”. 

De inkomna klagomålen lämnas vidare till tekniska kontoret och kommuninvånaren på Bergstigen får senare en återkoppling via e-post, som han önskat. 

Taggar

Dela


6 reaktioner på Kommuninvånare klagar på snöröjningen

Håller med förvånad, mycket dålig röjning på Karlavägen i Vaggeryd är cirka 1 meter smalare för att de inte trycker ut mot kanten. Likaså Nådastigen finns hur mycket plats som helst att trycka ut mot kanten. Har de verkligen utbildning på snöröjning? Skillingaryd likaså, till exempel Valdshultsvägen – cirka en meter där också. Kan bara bli bättre skärpning.

Vissa har inte privilegium att kunna köra in på sina gårdar dock, de står på anvisad plats i parkeringsruta. Så om det är slött eller inte låter jag vara osagt.

De som står på Karlavägen har väl plats att parkera på Karlavägen är väl ingen parkeringsplats för de boendes bilar. Står flertal ute vid vägen som inte sett till att få undan dem.

Ja, att folk parkerar sina bilar ute på vägen och inte inne på parkeringen är något som borde bötfällas. Så slött att de inte kan flytta på dem. Nej, eloge till de som orkar köra snöröjningen när det ser ut som det gör i kommunen

Håller med, är rent bedrövligt vad usel snöröjning även på Esplanaden, Dalagatan och övriga småvägar runt om. Plogar in bilar, utfarten med mera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *