Nyheter

Konsgräsplan på Movalla kan bli verklighet – i framtiden

Nyheter Förslaget om en konstgräsplan på Movalla har valsat runt genom maktens korridorer ett bra tag nu. Nu har kultur- och fritidsnämnden slagit fast att man ser positivt på idén. Men att det får vänta då andra saker behöver prioriteras före.

Genrebild. Foto: Per Bunnstad

Det är nästan två år sedan som Socialdemokraterna genom Kenth Williamsson och Tommy Ottosson skrev en motion om att det skulle anläggas en fullstor konstgräsplan på Movalla.

Motionen har sedan studsat mellan olika utskott och nämnder. Men nu slår kultur- och fritidsnämnden fast att man inte kan anlägga en plan just nu.
– I framtiden ser vi positivt på en konstgräsplan på Movalla. Men det är så mycket som är i akut behov av renovering och det ska prioriteras och sedan får vi se hur vi går vidare, säger nämndens ordförande Nadira Kilim (S).

I sitt beslut skriver man också att även konstgräsplanen på Vaggeryds IP bör beaktas. Om det i framtiden blir beslut om en plan i Skillingaryd så behöver en uppdaterad omvärldsanalys vad gäller miljökrav och kostnader göras.

Taggar

Dela