Nyheter

Kopparnätet släcks ner

Nyheter Telia släcker ner tre telestationer i västra delen av kommunen. "Man blir väldigt frustrerad", säger en av företagarna i området.

Arkivfoto; Efterlängtad fiber på landsbygden

Tre telestationer släcks ner nästa år och i västra delen som berörs nu är de abonnenter som är kopplade till Häradsö, Ljungberg och Nyholm.

– En av grundorsakerna till att vi startade upp fiberföreningen var hotet mot vår landsbygd, nu kan vi konstatera att det blir verklighet. Möjligheten till ADSL och fast telefoni försvinner och det är tråkigt att Telia inte kan samordna sin nedsläckning med den massiva fiberutbyggnaden som pågår. Tyvärr måste vi flagga för att vi inte kommer att få till ett fungerande fibernät i drift innan dessa tre stationer släcks ner, berättar Per Wackt på Västra Fiberföreningen.

Hos Magnus Carlsson på Bergfors Snickerifabrik har man ADSL som nu snart försvinner.

– Beklagligt. De prioriterar inte företagen på landsbygden. Vår fasta telefon kom tillbaka i förra veckan, vi har varit utan fast telefoni sedan januari. Telia skyller på ett kabelfel och jag har ringt otaliga gånger för att påskynda. Släcker dom nu ner stationerna vet jag inte vad vi ska göra, menar Magnus Carlsson.

– Jag har fått ett brev från Telia där de meddelar att stationerna släcks ner för att ”framtidssäkra tjänster” ska genomföras och vi undrar förstås vad det menas. Släcker dom ner nätet innan fibern har kommit till byn får jag stänga fabriken. Vi undrar förstås varför underhållet av stationerna inte kan vara kvar tills fibern är utbyggd, säger en frustrerad Fredrik Söderstedt på Nyholms Metall.

Vaggeryds kommun tillsammans med tre andra kommuner har skickat en önskan till Telia, brevet kan läsas här

Fotnot; Telia har inte gått att nå för en kommentar.

Taggar

Dela


3 reaktioner på Kopparnätet släcks ner

Det landsbygdsbo beskriver är ett förfärande dåligt samhällsansvar. Vi borde ha haft kvar Televerket.

Bojkotta Telia det finns andra operatörer har själv varit utsatt för deras nonchalans, när jag anmälde att det inte gick att ringa, hamnade jag uppe i Norrland. Påtalade jag att det fanns många äldre som inte kunde nå vare sig polis, brandkår eller ambulans, fick jag som svar att det har jag inte med att göra.
Arg bonde

Det spelar ingen roll vilken leverantör man väljer, Telia äger kopparkabeln och kan göra precis som dom vill.

Vi bor ca 6.5 km från Skillingaryd och kommer bli helt utan några kommunikatiner då vi inte ens kan använda mobilerna då vi bor i mobilskugga…

Så för att kunna beställa färdtjänsten måste jag ta mej mer än 1 km hemifrån för att få mobilsignal.

Plus att ingen kan nå oss och vi kan inte heller använda oss av internetbanken….

Jag trodde jag levde på 2000-talet och inte på 1800-talet…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *