Nyheter

Kör fortsatt på fel sida

Nyheter Efter vår artikel i maj om att renhållningsfordon kör på fel sida av vägen så har det kommit en läsarbild även nu i juni.

Stopp i fel färdriktning. Läsarbild

Efter vår artikel i maj om att renhållningsfordon kör på fel sida av vägen så har det kommit en läsarbild även nu i juni.
En läsare fotograferade nyligen ett renhållningsfordon i Skillingaryd som körde på fel sida av vägen i stället för att välja att köra en bit bort och vända.

Förra gången fick vi reaktioner från det kommunägda renhållningsbolaget Såm enligt följande:
– Vi förstår att detta har väckt reaktioner hos allmänheten. På rak arm har vi svårt att uttala oss om varför den enskilde chauffören har valt att göra detta. En orsak kan vara för att undvika utstigning i trafiken, men självklart ska hög trafiksäkerhet prioriteras och trafikregler följas.  Vi ska kontakta vår entreprenör som ansvarar för chaufförerna, om att detta är olämpligt. Det uppger Camilla Almquist vid Såm, som är är en förkortning för samverkan, återvinning och miljö.

Vi passade på att kika på om detta fordon enligt läsarbilden verkligen körde på fel sida och fick det bekräftat med bilden nedan.

I motsatt färdriktning. Läsarbild

Taggar

Dela