Nyheter

Körde trimmad moped

Nyheter Polisen stoppade och kontrollerade vid 20-tiden en moped i Skillingaryd och föraren som är under 18 år är misstänkt för olovlig körning.

Polisen provkörde mopeden och det visade sig att den gick att köra i 65 kilometer i timmen och den konstaterades därför att vara trimmad.

Så fort som 65 får endast en så kallad lätt motorcykel gå och absolut inte en moped.

Mopedisten riskerar nu böter.

Taggar

Dela


34 reaktioner på Körde trimmad moped

Menar du att en på 15 år vars hjärna, speciellt den delen som styr över konsekvenstänket, inte på långa vägar är färdigutvecklad skulle bry sig om någon lag om trimning? Var det inte olagligt när du var femton menar du? Och om ungdomen inte bryr sig om just den lagen tror du att han skulle låta bli mopeden just därför? Gillar logiken….

Är det bara jag som tycker att det borde vara lugnt att köra trimmat för det enda som spelar roll är att dom har roligt. Själv kör jag trimmat och jag tycker folk borde få göra det utan att få problem.

Pratade med polisen i lördags i Vaggeryd då de hade tagit en kille vars moped gick i 68. Och han sa att ”allmänheten hade ringt in och klagat på mopedisterna” så ja, de har fokus och jagar mopeder rätt mycket just nu. Visst kan man tycka att de lägger resurserna på lite fel grejer och ja, de njuter nog rätt mycket av att jaga mopeder. Men samtidigt kan man sköta det lite snyggare om man åker trimmat och köra lugnt i samhället. Jag vet själv hur roligt det var när man var 15 år och åkte trimmat, halva nöjet var ju att dra polisen. Sedan verkar folk ha så mycket tid över idag så de måste ha något att gnälla om:)

Nog trimmade man moppen som 15-åring. Då var det inte ens krav på hjälm. Men rent sakligt är det olagligt, oavsett ens personliga åsikt. Kan man inte förstå att det är lagbrott och acceptera konsekvenserna av att bryta lagen med trim på moppen, då ska man nog låta bli att trimma moppen.
Prioriterar man att få sitt lämplighetsintyg för bilkörkort vid 18, då är det ju korkat att utmana ödet.

Tänker att föräldrarna borde vara mer rädda om sina barn som far omkring betydligt fortare än avsett, ofta med bristande trafikkunsksper och vana. Har hänt en hel del otäcka olyckor med både moped och A-traktorer med dödlig utgång. Sedan finns det ju en gräns av en anledning går fordonet fortare än avsett så är det ingen moped eller A-traktor och då gäller körkort lika med mera trafikkunskap samt att försäkringen inte gäller. Själv kört trimmad moped men då började man i 30 och trimmade vart efter. I dag så får de en raket i händerna direkt.

Jag är mopedförare nu och jag tycker allt är löjligt med att polisen lägger alla resurser på oss istället för allt annat kriminelt som sker. Min moppe går i 90 och det är inte en kotte som bryr sig men polisen gör allt för att det ska vara lagligt i denna värld.

Ja det är ju liksom hela grejen med att vara polis! De ska upprätthålla lagen och ta fast de som inte håller sig till den.

Skulle knappast tro att polisen lägger ”alla” resurser på att jaga mopedister.
Det finns en anledning till att mopeder har begränsad hastighet, när du blir äldre och förhoppningsvis mogen för din ålder så kommer du att inse det

Inte alla, men absolut onödigt mycket resurser på mopedister, när man skulle kunna sätta alla resurser i förorterna med mera.

Det är inte olagligt att mopeden går fortare än 45. Men man får inte köra fortare. Lite fakta bara 😆

Jag vet inte om man ska skratta eller gråta av dessa kommentarer.trimmad moppe inkörsport till grov kriminalitet😁😁Då måste det finnas många grovt kriminella i Vaggeryds kommun. Lägg bara ner……….

Är ju också så att Eu-mopeder är strypta motorcyklar och har redan kraftigare bromsar. Min äldsta dotter hade en Reaju Drac som var strypt i böjen med en kona vilket gjord att den gjorde 50 km lagligt men var så slö uppför så den orkade inte uppför en brantare backe. Vi påpekade detta för återförsäljaren som i sin tur kontaktade generalagenten som fick borra upp konan lite samt dreva den. Och de sa även att det är problem när en större motor stryps för att göra 45. Vi fick ett intyg som min dotter fick ha med sig om hon skulle bli stoppad av polisen. Utan strypning gjorde den mellan 90–95 utan problem

Det spelar väl ingen som helst roll. Hur fort den går. Det handlar väl om hur fort man får köra…..

Jag har ingen moped men elektrisk skoter, den ändras inte eller något, men den går upp till 65 km i timmen. Jag sätter bara ett större batteri och det är direkt till motorn.

Man börjar ju undra. Polisen tar nästan allt sitt fokus på ungdomar som vill ha lite kul, polisen ger ju hårdare straff på mopedister och folk som kör a-traktorer men sådana som faktiskt begår exempelvis narkotikabrott får en extra chans för dom faller för ”grupptryck”. Så patetiskt.

Moped får bara gå i 30 km/ och ha 1 hk. Eu-moppe 45 . Går den fortare är det inte moped. Förmodligen importerad från ett land med andra regler.

Jag har en boatian classic från 2005.
Den gör 60 och är helt original.
Tror på bristande kunskap hos polisen i detta läge

Finns visserligen en felmarginal, men tror att poliser är kompetenta nog att avgöra om en moped är trimmad eller bara ”går för fort”. Varenda crossmoppe man träffar på i kommunen låter ju värre än en motorsåg. En otrimmad hör du inte.

Gäller ditt argument även för en personbil? Det är alltså hur fort den kan gå som gäller och inte hur fort den får gå?

Den behöver inte vara trimmad. Många EU-mopeder gör 60-65 original så kan inte polisen bevisa vad som är trimmat på den så måste de återställa den i det skick som den var innan.

Källa på det? Är ett ”mopedaktigt” fordon konstruerat för högre hastighet än 45 så är det inte en moped, det är en lätt motorcykel. En moped definieras som ett lättare fordon som konstruerats för max hastighet på 45km/h. Den kan tillåtas gå lite snabbare för att ge höjd för eventuellt slitage och att man fortfarande kan anse att konstruktionen var gjord för 45km/h, men när den går 60 så kan man ju slänga det argumentet ut igenom fönstret. Ja du kanske har rätt i att den inte är trimmad specifikt, men det betyder inte att det var lagligt för den här ungdomen att köra fordonet. Så påståendet att ”många EU-mopeder gör 60-65 original” är ju bara trams, för då är det inte ens en moppe till att börja med.

Men herregud! Prioritera klokare. I princip alla i min bekantskapskrets körde trimmat på 60-70 talet. Ingen hamnade i kriminalitet. Men många blev duktiga mekaniker och hantverkare.

Viktigt att inte bara jaga dem som säljer knark, misshandlar eller rånar folk utan även fortkörande mopedister. Trimmad moppe kan vara porten in i grov kriminalitet, så känns som en rimlig prioritering.

Jaha, så nu snatteri och felparkering och köra trimmade mopeder ska vi helt bara bortse ifrån därför att det skjuts och sprängs varje dag. Är det så du tänker?
Så vi ska ändra lagen? Just för att vi har annan hög kriminalitet så ska det från den 1 oktober bli tillåtet att köra trimmade mopeder och gärna A-traktorer som går som vanliga personbilar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *