Nyheter

Kristin snart ensam i MP

Nyheter Vid kommunfullmäktiges sammanträde under måndagen var det en del valärenden och fler skulle det bli. Text uppdaterad: Stig-Göran Hultsbo berättar varför han lämnar MP

Kristin Stark (MP) valde in sig själv i valnämnden

Vid januari månads kommunfullmäktige godkändes Stig-Göran Hultsbos avsägelse av uppdragen som ledamot i kultur- och fritidsnämnden, ersättare i kommunstyrelsen, ersättare i den parlamentariska utredningsgruppen samt som ersättare i valnämnden. Stig-Göran har varit med i ovanstående nämnder sittandes på MP-stolen.

När det var dags för måndagskvällens kommunfullmäktige fanns Kristin Stark på Malin Rehnstedts plats…

– Ja, jag är lite ensam just nu. Stig-Göran har gått till Socialdemokraterna och Malin har lämnat MP för Liberalerna, så kvar är jag. Men vi har flera intresserade, så det kommer nog bli fler personer än bara jag på höstens vallista, kommenterar Kristin Stark och hyser framtidstro.

När det gäller MP-mandatet i kommunfullmäktige vänder kommunen sig till länsstyrelsen som gör beräkningen och återkommer med beskedet om vem som tar den stolen.

Texten uppdaterad:
Därför valde Stig-Göran Hultsbo att lämna MP
– I slutet av förra året kunde vi inom MP konstatera att vi var för få för att kunna få ihop en bra lista, genomföra en valrörelse samt driva ett partipolitiskt arbete nästa mandatperiod. För att kunna behålla en politisk plattform även nästa mandatperiod valde jag att gå med i S eftersom de driver den bästa miljöpolitiken bland de övriga partierna och att jag även i andra frågor står närmast S. Jag står nu på S broderskapslistan och ser fram emot en intressant valrörelse och ett politiskt arbete även nästa mandatperiod, hälsar Stig-Göran Hultsbo.

Fotnot: Vi har sökt Malin utan framgång.

Taggar

Dela


1 reaktion på Kristin snart ensam i MP

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *