Nyheter

Kristina Athlei köps ut för miljonbelopp

Nyheter Kristina Athlei har varit rektor vid Fågelforsskolan i Skillingaryd och för Fenix Kunskapscentrum i Vaggeryd men har senast varit anställd hos regionen.

Kristina Athlei när hon var anställd av Vaggeryds kommun

Nu köps hon ut för i storleksordningen 1,7 miljoner kronor för sitt uppdrag som regional utvecklingsdirektör. Regionen får ersätta henne md 13 månadslöner, vilket enligt SVT Jönköping blir över 1,7 miljoner kronor.

Bakgrunden är att Kristina Athlei anställde sin egen kusin utan att berätta för alla inblandade om släktskapet.

Kristina Athlei är redan arbetsbefriad och kommer att ha lön till slutet av nästa år.

Taggar

12 reaktioner på Kristina Athlei köps ut för miljonbelopp

Som straff att hon anställde sin egen kusin, så får hon 1,7 miljoner och är arbetsbefriad till slutet av nästa år, samtidigt som Vaggeryds kommun inte har några pengar till nånting.
Var har rättvisan tagit vägen??

Man blir bara förbannad att läsa vilka korrupta individer som anställs i kommunen.När ska det blir ett stopp för skattebetalarna.Det är den andra på kort tid.Vem är det som tillsätter dessa i kommunen ni kan inte ha bra människokännedom. Byt ut dem.

Fast det står det ju i testen att hon varit anställd av regionen och det är regionen som köpt ut henne, INTE vaggeryds kommun. Men i vilket fall som helst så är det helt åt skogen med alla dessa fallskärmar.

Om ni läser artikeln så står det att hon HAR varit anställd av Vaggeryds kommun. När hon anställde sin kusin var hon anställd av Region Jönköpings län. Dom som ska betala 1.7 miljoner, inte Vaggeryds kommun.

Jamen Johan och Nils det är ju vi skattebetalare boende i Vaggeryds kommun som får vara med att betala dessa 1,7 milj kronor. Vi lägger ju också skatt till regionen/landstinget. Man undrar vilka rekommendationer hon hade från sina tidigare anställningar i BUN i Vaggeryds kommun som gav henne jobbet i regionen.

En del vinner på lotteri andra fixar ett jobb och gör fel och belönas med en vinst. Medan andra får vara med och betala för det. Men det är ju roligt att betala skatt var det någon som sa. Minns inte om det var hon som köpte Toblerone för våra pengar.

Hon var tidigare chef för Naturbruksfötvaltning i Region Västragötaland och det slutade med att hela styrelsen blev enledigad…..

Fel och brister ska inte belönas. Kan ju inte vara så svårt att skriva in det i ett anställningsavtal och varför man inte gör det redan är ju oxå märkligt. Är ju inte första gången man läser om sånt här.

Konstig kommentar att Vaggeryds kommun inte är inblandad. Det är bara det att skattebetalarna får betala hela kalaset som vanligt. Kan det vara rätt? Hur många sådana fall har vi redan nu i kommunen och det är säkert inte den sista…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *