Nyheter

Kulturskolans nuvarande byggnad rivs

Nyheter Vid ett extrainsatt miljö- och byggnämndmöte under gårdagskvällen beslutade ledamöterna lämna delegation till förvaltning att lämna rivningslov på byggnaden där Kulturskolan finns i idag

Kulturskolan letar efter nya lokaler. Foto: Martina Ojala

Igår beslutade tekniska nämnden vilket företag som kommer att hyra ut moduler som ersättningslokaler för mellanstadiets elever vid Hjortsjöskolan i Vaggeryd.

Med detta kommer också ansökan om ett tidsbegränsat bygglov samt ett rivningslov för byggnaden där Kulturskolan finns idag, vilket miljö- och byggnämnden beslutade om under måndagskvällen.

Vid det sökta tidsbegränsade bygglovet för skolans ersättningslokaler som ska placeras vid parkeringsplatsen, söder om Kulturskolan, skulle en liten mindre avvikelse göras från detaljplanen 1996. I detaljplanen anges att platsen är lokalgata, parkeringsplats och allmän platsmark samt plantering.

Grannarna hade lämnat in några synpunkter, bland annat att man inte godkänner tillfälliga skolbyggnaden utan att den ska placeras vid Fenix istället och någon vill kunna nå fastigheten via ”baksidan” och behålla infarten norrifrån sett.

Det tidsbegränsade bygglovet för elevernas mellanstadielokaler godkändes och gäller fram till 1 september 2025 och rivningslovet för Kulturskolans byggnad lämnade ledamöterna på delegation till tjänstemännen på förvaltningen.

Taggar

Dela


2 reaktioner på Kulturskolans nuvarande byggnad rivs

Se till att ordna nya lokaler till kulturskolan först. Det är en fantastisk verksamhet som skickats hit och dit i tillfälliga lokaler sedan Fenix kollapsade. Det skapar otrygghet för eleverna och inte minst för de fantastiska pedagogerna som knappt vet från månad till månad om de har någon lokal för sin verksamhet.

Hur kan det vara ekonomiskt försvarbart att riva ett stenhus? Nya fönster, dörrar, måla om och renovera invändigt är alltid billigare än att bygga helt nytt från grunden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *