Nyheter

Lärare polisanmäld

Nyheter För två veckor sedan inträffade en incident på en skola i Vaggeryds kommun. En polisanmälan är inlämnad samt en anmälan till skolinspektionen 

Arkivbild på kommunhuset

En lärare vid en skola i Vaggeryds kommun har både en polisanmälan samt en anmälan till skolinspektionen riktad mot sig. 

Händelsen inträffade för någon vecka sedan på skolan då läraren, enligt anmälan, visat ett hänsynslöst beteende vilket skapat obehag och besvär för eleven. 

I polisanmälan finns angivet att eleven hade ett samtal med sin läraren gällande ett betyg. Vid samtalet ringde eleven upp sin mamma så hon hörde samtalet mellan elev och lärare via hans hörsnäckor. Läraren ska ha höjt rösten och skrikit att ”dina föräldrar är sjuka i huvudet och jobbiga. Jag skiter i vad dina föräldrar säger och tycker, jag skiter i vad du tycker och tänker. Utgången är där, du kan gå ut sen”. 

En polisanmälan om ofredande lämnades därför in mot läraren på skolan. 

– Jag blev helt mållös när jag hörde detta. Jag hör min son gråter och att läraren slänger igen dörren och lämnar min son ensam. Hade min son inte ringt upp mig under denna konversation hade jag nog sagt att han inbillat sig. Hur kan lärare göra så mot en elev? Min son vågar inte gå till skolan så länge läraren är kvar i tjänst, säger mamman till Skillingaryd.nu. 

En anmälan om kränkning till skolinspektionen är också gjord efter händelsen.  

Rektorn på skolan kommenterar händelsen:
– Vi har pratat med den berörda läraren och har skrivit en kränkningsanmälan. Personalavdelningen har varit på plats och hjälpt oss att reda i situationen. Utifrån det vårdnadshavaren uppger och det läraren uppger ser jag var i samtalet mamman kommer in och hur hon lätt har kunnat missförstå situationen. Läraren är kvar i undervisningen på skolan. 

Taggar

Dela