Nyheter

Larmar om stökig situation på Hjortsjöskolan: ”Gör så gott vi kan”

Nyheter Den senaste tiden har redaktionen fått in oroande rapporter om situationen på Hjortsjöskolans högstadium Vi har pratat med skolans rektor Karin Ringblom och hon bekräftar en del av uppgifterna.

Karin Ringblom säger till tidningen att det har varit bråk och stök vid läsårsstart. Hon bekräftar även att polisen har varit på skolan men att de brukar vara där då och då på grund av ett samarbete man har, tillsammans med fältare och socialtjänst.

Ryktet pratar även om droger, men det är inte något rektorn känner till under just innevarande läsår, berättar hon.
– För att stävja situationen omorganiserar vi personalen, ber om hjälp från fältare och socialtjänsten. Vi kontaktar även vårdnadshavare för att kunna samarbete med dem kring eleverna. Vi gör så gott vi kan.

Helen Bengtsson Carlström är verksamhetschef på barn- och utbildningsförvaltningen i Vaggeryds kommun.
– Närpolisen har ett nära samarbete med skolorna. Vid skolstart och även vid andra tillfällen träffar de elevgrupper för att informera och då ingår detta i det förebyggande arbetet . Så det är inget konstigt att polisen är på våra skolor. Om något akut händer så larmar vi polisen precis som man ska göra. Detta kan då resultera i åtgärder från polisen bland annat i form av samtal med elever.

Verksamhetschefen kan inte gå in på enskilda händelser eftersom skolan har sekretess och inte kan röja uppgifter om elever.
– Rent allmänt så har det varit lite oroligt i kommunen. På skolorna kan det bli oroligt vid skolstart då det är nya elevgrupper och så vidare. Det som händer i skolan jobbar vi med. Utöver lärare finns även annan personal som arbetar med eleverna. Vi har bland annat fritidsledare, skolkurator och skolsköterskor som på olika sätt kan arbeta för att stötta våra elever. Vi arbetar både förebyggande och med de akuta händelser som uppstår.

Hon berättar vidare att samarbetet mellan skola, socialtjänst, närpolis och fältare fungerar på ett bra sätt i vår kommun både i det förebyggande och när det är händelser av mer akut karaktär.

Taggar

Dela


4 reaktioner på Larmar om stökig situation på Hjortsjöskolan: ”Gör så gott vi kan”

Precis lika illa på Fågelfors. Man kan ju tro det är krig. Vareviga dag är det händelser och mobbning och är imponerad av att barnen orkar och undrar var det skall sluta. Helt otroligt att det kan vara så här.

Det är föräldrarnas ansvar att fostra sina barn till att sånt här inte ska hända. Skolans personal ska ägna sig åt studier och själklart hjälpa till om de ser något. Men det är föräldrarnas yttersta ansvar att se till att sånt inte händer på skolan.

Va? Vi försöker uppfostra våra barn! Tror du vi försöker uppfostra våra barn till kriminella?
Alltså, vi föräldrar har ett jobb att sköta. Ska vi ta hand skolans ansvar också?
Om ni har problem i skolan, då får ni väl sätta in ordningsvakter. Det har kommunen råd med!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *