Nyheter

Lars Seger agerar efter polisanmälan

Nyheter Vid Frammedagen i maj månad ofredades ett politiskt parti av en person i ett annat parti som finns med på valbar plats inför höstens kommunfullmäktigeval. Lars Seger (M) har under kultur- och fritidsnämndens senaste sammanträde frågat efter lämpligheten om personen, som anmälan var riktad mot, är lämplig i en idrottsstyrelse.

Lars Seger agerar. Arkivbild

Kultur- och fritidsnämnden har diskuterat frågan men noterade att ”ärendet som helhet inte kommer att kunna avgöras under dagens sammanträde”.

Gruppledaren för det parti den aktuelle personen finns med i berättar om händelsen:
– Vid det aktuella tillfället var personen inte där som uttalad representant för vårt parti, men som förtroendevald har personen självklart alltid ett ansvar för hur man agerar. Polisen har valt att lägga ned förundersökningen och enligt samtal med personen i fråga står ord mot ord kring vad som egentligen hände under Frammedagen i Vaggeryd. Personen har också lämnat in en motanmälan då denne känt sig både ofredad och provocerad. Personen står kvar på våra listor och vi har haft samtal med personen om att man är förtroendevald dygnets alla timmar och det är viktigt att inte låta sig provoceras och vi förväntar oss att något liknande inte inträffar igen, sa den politiske gruppledaren till oss på Skillingaryd.nu tidigare i somras. 

Här berättade vi om händelsen vid Frammedagen

Taggar

Dela