Nyheter

Lasse Olsson ställer ut på NBV

Nyheter Utställningen ”Teckningar från min hembygd” visas på Galleri Ellen Key hos NBV från och med lördag och kommer att finnas kvar där i två veckor.

Lasse Olsson ställer ut hos Ellen Key.

Lasse Olsson berättar om sig själv:

Hösten 1982 började jag på en tvåårig grundläggande hantverksutbildning vid Hellidens folkhögskola i Tidaholm med inriktning mot keramik, foto och måleri. Därefter sökte jag, och blev antagen vid Konstfackskolan i Stockholm med inriktning mot bildlärare, och följande sex år arbetade jag som bildlärare på olika grundskolor i Jönköping och Stockholm.

Under tiden som jag pluggade och arbetade tillbringade jag mina sommarlov oftast hemma i Skillingaryd. Nu fanns det tid för avkoppling och träffa familj och kompisar på hemmaplan, men också tid att teckna och måla mest för skoj skull.

Första teckningen jag gjorde var Skillingaryds stationshus, andra var Olle Ljungblads hus på Åkersvägen och så vidare. Ibland hörde lokalbor av sig och ville ha sin sommarstuga, villa, eller en minnesvärd plats avritad.

1993 flyttade jag hem till Småland och startade min bildlärartjänst på Bäckadalsgymnasiet i Jönköping där jag stortrivs och fortfarande arbetar.

Min far ställde ut teckningarna på Olsson foto och snart kom efterfrågan på fler hus och platser som Skillingarydsbor ville ha avtecknade. Totalt tecknade jag cirka 20 byggnader i kommunen varav fem stycken är kyrkor. Nu ställer jag ut teckningarna i NBV:s lokaler i Skillingaryd.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *