Nyheter

Lastade för bred grävmaskin

Nyheter Vid trafikplats i norra delen av kommunen stoppades en man i 30-årsåldern, hemmahörande i Skåne, i onsdags. Mannen står åtalad vid Jönköpings tingsrätt för att kört lastbil med släp som var bredare än tillåtet

Arkivbild Henrik Skoglund

Den 30-årige mannen kontrollerades på E4:an där han kört lastbil med släp trots att fordonets bredd, inklusive last, överstigit med dispens tillåtna 350 centimeter. Mannen vidgår händelseförloppet men förnekar brott. 

Lastbilen var lastad med en grävmaskin som var totalt 400 centimeter bred och den var odelbar. Om mannen erkänner kan åklagaren avgöra ärendet utan huvudförhandling och då föreslår åklagaren ett bötesbelopp på 3 000 kronor till den 30-årige mannen för brott mot trafikförordningen.

Taggar

Dela


3 reaktioner på Lastade för bred grävmaskin

Absolut slå mot dem som jobbar medan de som skjuter ner varandra för fickpengar går fria. Jag vet sed som lex dura lex. Allt handlar om pinnar i statistiken.

Jag har hållit på hela livet med att flytta maskiner, grävare och stora skogsmaskiner, men är det en bredd på fyra meter så har jag för mig att vi hade poliseskort

Hej.
Tyvärr är det
1. Många fuskar Medvetet
2 Ännu fler har ingen aning
3. Herr Cowboy, vill gärna vara med på bild. Ställer gärna upp på bild. Jag har jobbat i branschen sedan 1977, både som förare sedan 25 år lärare. Folk ringer när de fått böterna. Då kan vi inte hjälpa dem, men om de inte skrivit på hamnar man i tingsrätten.
Här ser man att killen går fri. Varför? Åklagaren har inte något att komma med.
Med vänlig hälsning
Jerker

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *