Nyheter

Lastzon är inte kundparkering

Nyheter Behövs det fler parkeringsvakter i kommunen? Ja, tydligt, att det behövs. Lastzonen vid ICA i Vaggeryd används flitigt av butikens kunder

Under tre kvart var det ett 20-tal olika kunder som parkerade i zonen för att gå in och göra ”snabba ärenden” under torsdagen utanför ICA i Vaggeryd. Men vad gäller egentligen vid lastzon?

Tekniska kontoret, som är ansvarig för kommunens gator, informerar;

– Vid denna plats får fordon enbart stanna för på- och avstigning som kan ske utan hinder för detta ändamål. Vi har även en parkeringsövervakning som aktivt jobbar med detta, säger man från tekniska förvaltningen.

I Transportstyrelsens manual ”Stanna och parkera” finns att läsa följande under lastzonplats; ”Förbud att stanna eller parkera annat än för det ändamål som anges. Under förutsättning att du inte hindrar de fordon som får stanna för det angivna ändamålet får du stanna på en ändamålsplats, men bara för att passagerare ska kunna stiga i eller ur. På en lastplats får man endast lasta eller lossa tungt eller skrymmande gods”.

Taggar

Dela


20 reaktioner på Lastzon är inte kundparkering

Jag kör lastbil med distribution. De tidsstyrda aktiviteterna jag har på schemat missas då och då på grund av privatbilisters ”oförmåga” att tolka lastzon-skyltningen. Det mest oroväckande är hur många andra skyltar och regler som misstolkas. Är det okej att köra mot rött, är det okej att att strunta i stopp-skylt? Jag har fått tvärnita många gånger för sådant. Nej, plocka av dessa bilister körkortet när de inte ens kan respektera/förstå sådana saker. De är till fara både för sig själva och andra.

I Spanien forslas felparkerade bilar bort. Man lämnar en lapp på marken var de kan hämta den för en dyr peng.
Har sett det många gånger

För att citera min kompis:

-Stå ni där när jag kommer med min lastbil så trycker jag ut er ur rutan, dessutom gäller inte försäkringen om ni står fel parkerade.

I Tyskland finns skyltar med bild på en bärgningsbil med krok och en peronbil som hänger i den. Den behöver ingen beskrivning. Parkerar man där bärgas bilen och man får lösa ut den dyrt. När ska folk lära sig trafikreglerna ?

Oj vad farligt.
Gnällspikar är ni allihopa.
Njut av livet istället för att vara sådana negativa människor. Finns väl värre saker i livet än att lägga energi på petitesser.
Huga!!!!!!!

Gnäll är det väl inte frågan om utan fakta, och ren lathet, att inte orka gå från rätta parkeringen.
Tänk dig själv att du kör lastbil /postbil och skall leverera till Ica, det sker flera gånger dagligen under veckan, och så står det bilar parkerade
Jag har sett lastbilar som helt enkelt ställt sig mitt i och blockerat infarten i ren protest mot förhållanden

Lastzonen på Järnvägsgatan är väl till för Postnord-Posten och EXPRESSGODS till Post-Kioskens in-och utlämning.

Och även mobil när man kör ,har sett flertal med mobil vid örat på Vaggeryds gator ,3 minuters tomgång gäller väl även de som går in på ICA.

Tror jag också att det är så! Och färdtjänst. Lastzonen på baksidan är till Ica:s egna lastbilar, leveranser.

Lathet till 100 procent, ser flera gånger i veckan personer som är fullt kapabla att gå från den större parkeringen på andra sidan, men latmasken verkar fått fäste. Låt en p-vakt jobba där dagligen ett par veckor så att folk lär sig.

Ja i skillingaryd så är det många som kör på en enkelriktad väg Stationsgatan mot trafiken och jag har själv kört på denna väg och fått möte flera gånger. Så detta borde ju kommunen se till att fixa på något sätt innan det händer en olycka på denna väg. För dessa skyltar som sitter vid Skolgatan och även och Ljungberghsgatan sitter det så små skyltar så att dom knappt syns. Så det är ju inte konstigt att folk kör in på denna gatan åt fel håll när inte skyltarna syns

Behövs förmodligen inte fler parkeringar. Lite motion och sunt förnuft skulle räcka. Ica parkeringen har mig veterligen aldrig varit 100% full.

Det sunda förnuftet kan man tillönska dig så kanske du drar ner ditt tonläge. Det finns faktiskt folk som är rörelsehindrade och behöver ha nära till affären, I övrigt så kan jag instämma i att det finns mycket lathet också,

Haha. Syftade du på min kommentar? Oavsett rörelseförhindrad eller inte så är det inte enligt lag rätt att stå där. Är det en lastzon så är det. Brukar sällan vara rätt melodi att bryta mot regler för att man tycker reglerna är fel. Trevlig kväll!

Här plockade kommunen bort viktiga parkeringsplatser för rörelsehindrade som behöver ha nära till butiken. ICA har redan en lastzon på andra sidan byggnaden. Bilen som ska lossa kommer kanske ett par gånger per dag, dessutom stannar han ofta på Storgatan och lossar istället för att krångla sig in i lastzonen. Det här visar vems ärenden kommunen går.

JK:
Håller med dig till fullo! Hur många lastplatser behövs till butiken? Storgatan används också flitigt.
Sedan de få lastbilar som använder Järnvägsgatan har olagligen motorn igång (de som inte är kylbilar)
Tillbaka med P-platser man snodde för handikappade!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *