Lax och ägg till påsk
Nyheter Nu är det påsk och det märker man inte minst i köksregionen på Hooks Herrgård.
Det är bråda tider nu för köksansvariga på Hooks Herrgård. Förutom att klara det dagliga arbetet måste tid läggas på planeringen för den pågående påskhelgen.
– Påskhelgen har blivit allt större genom åren och den är, för vår del, nog större än julhelgen säger Monica Antonsson.
Hon fortsätter med att säga att de har det välbokat under påskkvällarna utan särskilda marknadsföringsinsatser, och skälet till det tror hon är det uppsving som anläggningen fått i och med det Spa som de haft i dryga tre år, något som lockar lite extra.
Även om vädergudarna inte har varit med dem för att kunna öppna golfsäsongen så tjuvstartar de med att öppna bistron i klubbhuset som kommer att servera en något enklare påskbuffé, naturligtvis med de viktigaste tillbehören som ägg, lax, sill och ostkaka.
För att klara helgens bufféer räknar Monica Antonsson med att de kommer att servera minst 600 ägg, några kilo sill som det finns sex sorter av, 50 kilo lax och som grädde på moset 150 kilo ostkaka.